Peugeot 206 2000: Elektrische problemen of ECU

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hoi,
Mijn Peugeot 206 doet vreemd. Af en toe valt de snelheidsmeter op 0 tijdens het rijden, dan rijdt de auto ook met minder vermogen en stottert meer.
Nu heeft hij er een probleem bijgekregen: de temperatuurmeter schiet ineens omhoog in het rood en ik krijg een stopteken, auto gaat koelen. Ook als de auto een koude motor heeft en ik hem start schiet hij gelijk in het rood. Inmiddels is de temperatutuursensor vervangen. Maar zonder resultaat. Ook kan het opeens weer terugvallen naar zijn normale temperatuur.
Mijn klok heeft het nooit gedaan.
Voorheen waren er problemen met de BSI, dan ging er telkens een knipperlicht kapot of gingen de ramen ineens niet meer open. Dat lijkt nu opgelost. De garage denkt nu aan een probleem met de kabelboom of ECU, ik ben benieuwd waar jullie aan denken.

Carmen013

Geplaatst door Carmen013 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

harry4203 (425) PRO, 1 jaar geleden

Ik denk dat de sensor op de bak voor de snelheidsmeter defect is, en is de juiste temp-sensor vervangen? Je moet eigenlijk eens rijden en met een uitleesapp kijken wat de temperatuur doet als de klacht zich voordoet.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.