Peugeot 206 2000: Elektrische problemen of ECU

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hoi,
Mijn Peugeot 206 doet vreemd. Af en toe valt de snelheidsmeter op 0 tijdens het rijden, dan rijdt de auto ook met minder vermogen en stottert meer.
Nu heeft hij er een probleem bijgekregen: de temperatuurmeter schiet ineens omhoog in het rood en ik krijg een stopteken, auto gaat koelen. Ook als de auto een koude motor heeft en ik hem start schiet hij gelijk in het rood. Inmiddels is de temperatutuursensor vervangen. Maar zonder resultaat. Ook kan het opeens weer terugvallen naar zijn normale temperatuur.
Mijn klok heeft het nooit gedaan.
Voorheen waren er problemen met de BSI, dan ging er telkens een knipperlicht kapot of gingen de ramen ineens niet meer open. Dat lijkt nu opgelost. De garage denkt nu aan een probleem met de kabelboom of ECU, ik ben benieuwd waar jullie aan denken.

Carmen013

Geplaatst door Carmen013 , lid sinds 1 maand geleden

1 Reactie

harry4203 PRO, 1 maand geleden

Ik denk dat de sensor op de bak voor de snelheidsmeter defect is, en is de juiste temp-sensor vervangen? Je moet eigenlijk eens rijden en met een uitleesapp kijken wat de temperatuur doet als de klacht zich voordoet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.