Peugeot 306: Elektronica?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Hallo,

Ik had/heb een vaag probleem met mijn 306.

Hij is 2 maanden geleden door een erkend tuningsbedrijf gechipt, en er is xenon geplaatst. Al die tijd heeft de auto probleemloos gereden en is zuiniger geworden zoals gemeld.
Ik ben zuinig op de auto en hou daarom alles in de gaten wat betreft onderdelen en vloeistoffen en heb nooit problemen gehad.
Tot vandaag. Ik had zoals altijd al 40 km gereden vanuit mn werk toen de Verlichting, Airco en zelfs de TomTom!! uitviel. Nog geen 10 seconden later viel ook de motor uit. Verlichting, ruitenwissers, Alarmlichten etc, niets doet het meer, autoalarm, centrale deurvergrendeling enz. Na 5 minuten weer getracht te starten en de motor sloeg probleemloos aan om binnen 5 sec al weer uit te vallen. Hieruit maak ik op dat de accu in goede staat is (8mnd oud), anders had de auto niet gestart. Ook gaan de lampjes Accu en Oliepijl flauw knipperen terwijl de sleutel UIT het contact is. (ben helaas geen lid van de ANWB, dus de auto staat nu ergens langs de weg :-(.) Kan iemand mij vertellen wat het probleem is?
Alvast bedankt, Nico

Nico de Bruin

Geplaatst door Nico de Bruin (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harry4203 (660) PRO, 12 jaar geleden

massakabel op de versnellingsbak afgebroken?

master (0), 12 jaar geleden

dynamo?

Nico de Bruin (0), 12 jaar geleden

Ik denk niet dat het de dynamo is, want als je wacht start de motor gewoon, hij valt alleen direct uit. Maar als de dynamo kapot is, laad de accu niet, dus zou de auto ook niet starten.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Yoehoe Nico......heb je Harry z'n antwoord ook al bekeken? Niet alleen Harry is een bekende op het peugeot gedeelte, óók het afbreken van deze massa-kabel is een bekende, met rare storingen als gevolg. Kijk ook nog even of er toevallig geen accu-klem is gescheurd en daardoor (te) los zit.

Nico de Bruin (0), 12 jaar geleden

[quote=harry4203]massakabel op de versnellingsbak afgebroken?[/quote]
Je had inderdaad gelijk. De extra draad van de Computerchip was vastgemaakt aan de massakabel, waardoor het apparaatje ertegenaan schuurde en brak.
Nieuwe kabel ingelegd (7,55,-) en de auto doet het weer perfect.

Dank je wel,

Nico

harry4203 (660) PRO, 12 jaar geleden

dank voor antwoord, graag gedaan weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum