Peugeot 306: Ervaring met gerepareerde aircoleidingen?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: HDI

De airco van mijn 306 is lekgeraakt bij de hogedrukleiding die onder de condensor loopt en vervolgens via een bocht langs de rechtermotorsteun naar de venturi op het schutbord loopt. Bij deze auto schijnt dat een veel voorkomend probleem te zijn. De klemmen waarmee de leiding onder de auto vastzit (een plek waar er gemakkelijk pekel e.d. bij kan) corroderen en de leiding zelf uiteindelijk ook. Deze leiding kost 267 euro (alleen het onderdeel!) en is alleen bij de dealer te verkrijgen. In totaal zouden reparatiekosten dan zo'n beetje 400 euro zijn. Over de afgelopen 2 jaren heb ik meer dan 1000 euro gespendeerd om mijn airco werkend te krijgen en ik heb er nu eigenlijk tabak van. Ik heb begrepen dat de kapotte leiding ook te repareren valt. Men snijdt dan het lekke deel eraf en vervangt dat door simpelweg een een nieuw stuk. Het risico is uiteraard dat je niet weet of de leiding op een andere plek lek raakt.
Ik heb 2 vragen:

Weet iemand over toch een imitatiedeel voor deze leiding te krijgen is? (en zo ja, wat dat onderdeel dan moet kosten)

Heeft iemand ervaringen met gerepareerde aircoleidingen?

Alvast bedankt voor je inbreng!

henk77

Geplaatst door henk77 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

ik houd me aanbevolen henk als je hier meer info over hebt, is indd een kwaal. mijn eigen 306 break heeft deze leidings ook lek. en ben niet van plan om de dealer 267 te doneren voor een stukje leiding..

peugspecialist (0), 17 jaar geleden

probeer het hier eens

http://www.unicorn-tools.nl/nederlands/l...

suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum