Peugeot 208 2020: extreem olieverbruik

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Benzine, Motorcode: HN05, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 74

21 Juli 2022 kocht ik een Peugeot 1.2 208 met nog geen 16000 kilometer op de teller bij Autobedrijf Smeeing uit Soest.
Na ongeveer 4500 kilometer kreeg ik een melding dat ik olie bij moest vullen, heb ik gebeld met Smeeing en daar zeiden ze dat dat vrij normaal was. Inmiddels heb ik de auto in totaal van 21 juli 2022 tot nu 3 servicebeurtjes laten geven omdat ik erg zuinig ben op de auto maar heb niks als problemen met het olie verbruik weer 4 weken terug servicebeurt laten geven en na 2 dagen lampje aan olie bijvullen. Ik terug naar de garage waar ik altijd mijn beurtjes laat doen, die hebben alles nagekeken en konden niets vinden ik had er 1200 kilometer mee gereden. Olie weer bij gevuld sinds vorig jaar is het veranderd naar 0w20 volgens Nefkens de Peugeot dealer moest dat. Vanavond 31-5-2024 weer olie lampje aan en melding bijvullen. Ik word hier niet goed van heb vanaf het begin dat ik de auto kocht al problemen met de auto. Carplaysysteem is al vervangen doordat het iedere keer uitviel, overigens helpt niet want deze nieuwe hetzelfde euvel moet er weer mee terug. bij 38000 kilometer nieuwe stabilisatorstangen vervangen. Ben meer terug geweest dan dat ik van de auto genoten heb. Nu staat er bijna 63000 op de teller. Wie kan mij vertellen wat mijn rechten zijn en en of ik dit olieprobleem kan oplossen. Heb vorig jaar al gezegd dat ik mijn aankoopsom van bijna 23000 terug wilde hebben omdat het een ondeugdelijke auto is. Ik heb er lang voor moeten sparen heb altijd oude auto's gereden en nooit problemen mee gehad. Heb er nu genoeg van inmiddels. HEb de auto iedere dag nodig voor mijn werk morgen moet ik weer vrij nemen voor het olie probleem.
Wie kan mij helpen en me advies geven wat ik moet doen en hoe ik dit op kan lossen.
Alvast hartelijk bedankt.

Hanspeugeot

Geplaatst door Hanspeugeot (55) , lid sinds 3 weken geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 208? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Plakkie (365), 3 weken geleden

Het olie verbruik van dit type motor is een bekend probleem.
Je kan proberen de motor intern te laten reinigen.
Echter geeft dit niet de garantie dat het verbruik minder word.
Ik meen dat Peugeot de grens legt dat 1 liter op 1000Km nog acceptabel is.

Hanspeugeot (55), 3 weken geleden

Dat is me nooit verteld door Auto Smeeing, als ze me dat hadden verteld toen ik bij de auto ging kijken had ik de auto nooit gekocht. Ik vind het niet acceptabel en zeker niet voor 23000 euro. 1 liter 0w20 kost al 29,95 het heeft me al honderden euro's gekost aan olie. Ik heb altijd oude auto's gereden heb jaren moeten sparen om een nieuwe auto te kunnen kopen. Ik dacht eindelijk een nieuwe moderne auto. De oudere die ik gereden heb kon ik gewoon 20.000 kilometer mee rijden tot aan de servicebeurt om zo maar is te zeggen, nu heb ik ene nieuwe en om de haverklap olie bijvullen. Weet je wat intern reinigen kost toevallig heb je ene indicatie? Alvast bedankt voor je reactie

    Die olie kan je overigens online kopen voor 50 euro, 5 liter. Als je auto veel olie zuipt kan je dat beter doen dan elke keer voor 3 tientjes een liter halen.
    1 liter op 4-5000km is nog redelijk bij moderne motoren, zeker met die dunne 0W20 olie.

    Weet niet wat de Peugeot specialisten hier vinden, maar ik had er gewoon weer de 0W30 in gedaan als dat minder verbruikt. - JGC (65), 2 weken geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 208 of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php