Peugeot 206: fluittoon

Bouwjaar: 2000

Deze auto begon van de ene op de andere dag te "fluiten"bij een snelheid vanaf ongeveer 50 km. Als je achter een andere auto rijdt is het soms weg, het heeft waarschijnlijk ook te maken met rijwind. Het geluid zit rechtsvoor. Het volgende is al gecontroleerd:rooster in motorkap, binnenkant deurstijl, voorruit, rubbers rechterkant, interieurfilter (klep), paravan (onder ruitenwisser)strippen naar beneden in dak, spiegel, kachelfilter. Tot nu toe is het probleem niet gevonden.

ninnie

Geplaatst door ninnie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit zit in de grille, is dit al een honingraatgrille? Dan loopt de luchtstroom ergens vast op de voorpijp-katalisator en dat veroorzaakt dat fluiten, ik heb wel eens een oude grille gemonteerd.

henkenrianne (0), 18 jaar geleden

Zeg,Oldtimer, mijn 306 maakt sinds kort ook zo'n fluittoon. Meestal inderdaad vanaf zo'n 50 per uur. Als ik even van richting verander is het weg, maar rijd ik rechtuit dan is het er weer. Er zitten voor nieuwe Michelin Energy's onder. De linker band is een klein beetje ingesneden (waarschijnlijk tegen beschadigde wielkuip aangekomen toen ik laatst schde lv reed), er is een nieuwe voorruit ingekomen, maar voor mijn gevoel is die netjes gemonteerd (geen overdreven uitstekende strips; gecontroleerd bij andere 306-en). Auto heeft 3000 km terug een grote beurt met APK gehad,dus ik denk dat lagersetc. wel goed zijn. Geluid was er trouwens al voor deze beurt. Kan dit eenzelfde probleem zijn? Het betreft (zoals je wel weet) een 306 HDI break van 2000 met het laatste type voorbumper (ronde mistpitten)

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee Henk, van de 306 weet ik het zo even niet,lijkt mij meer iets van de remmen.Als je twijfelt aan de voorruit neem dan eens een rol breed plakband en plak de rubbers van het vooruit eens af.

flow (0), 18 jaar geleden

waar zit de benzine damp koolstof filter bij die auto.

henkenrianne (0), 18 jaar geleden

Oldtimer,links remmen helpt niet; pas als de auto ondanks geas blijven geven echt afremt,verdwijnt het. Remmen zijn bij grote beurt los geweest,achter nieuwe remblokken. Maar goed,het geluid was er al voor de beurt. Nou ja, maak me er niet zo;n zorgen over...

ninnie (0), 18 jaar geleden

We hebben nog steeds geen oplossing

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.