Peugeot 106: galloperen van stationair toerental

Bouwjaar: 1992

Beste mensen,
Ik heb hier een 106 1.3 ralley motercode MFZ. De moter kampt al langere tijd met het probleem dat hij na een stukje gereden te hebben het stationair toerental +/- 800 toeren stijgt en daalt soms zo erg dat de moter uitvalt. Het is net of hij het toerental wil stabbiliseren maar het lukt hem niet.
Ik heb de stappenmoter, de gaskleppositiesensor en de lambda reeds vervangen. Iedere keer als ik een comp. had vervangen leek het probleem verholpen maar stak enige tijd later toch de kop weer op. Als het probleem zich voordoet en ik trek de stekker van de gasklepsensor er af dan draait de moter eerst weer rustig en ook voor een langere periode. Temperatuursensor doorgemeten, krukaspositiesensor doorgemeten, luchttemperatuursensor doorgemeten, gasklephuis gereinigd, klepactieve koolstoffilter getest en doorgemeten, alle massa's gecontroleerd en computer uitgelezen met led alles is koek en ei tenminste zo lijkt het.

wie weet heeft een van jullie nog een idee
alvast bedankt voor de hulp

raymond

raymond9335

Geplaatst door raymond9335 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

als je nou eerst eens één voor één alle verbindingen van het inlaatspruitstuk dicht maakt en dan nog eens kijkt dan weet je waar die valse trek vandaan komt.

raymond9335 (0) PRO, 19 jaar geleden

Probleem opgelost. De moter was voorzien van een k&n filter ik heb deze verwijderd en een originele besteld en gemonteerd. Per direct was het toerental een stuk rustiger dan voorheen en het galloperen is ook al een aantal dagen verdwenen. Ik had het inlaat systeem ook al gecontroleerd op eventueel valse lucht maar dat was er niet in elk geval bedankt voor het meedenken oldtimer.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.