Peugeot 307: Gas blijft "hangen" tijdens het schakelen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6L-16V

Tijdens het schakelen (het (rust)moment waarop het gas wordt losgelaten en gelijktijdig de koppeling wordt ingetrapt) loopt het toerental telkens ietsje op en blijft dan vervolgens korte tijd (ca. 1 seconde) hangen, hoewel je mag verwachten dat deze direct terugvalt. Dit veroorzaakt een zeer onrustig schakelgedrag. Hoe hoger er in toerental wordt geschakeld des te duidelijker is dit effect merkbaar vooral tijdens het overschakelen naar de 2de en 3de versnelling . Dit ongemak is in de LPG-stand het meest voelbaar en is ook aanwezig wanneer de auto op benzine rijdt, echter hierbij loopt het toerental niet op en blijft "slechts" hangen. De auto heeft een AG (Teleflex) LPG-G3 installatie waarmee 70.000 km is gereden.

Is dit een typische Peugeot 307 (1.6L) schakeleigenschap of heb ik toch met een storing te maken van bv de gasklep?

Jos_

Geplaatst door Jos_ (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

andreas08 (0) PRO, 17 jaar geleden

dit is een normaal gebeuren vele merken hebben hier last van het enigste wat je kan proberen is een update van de mm computer maar of het iets uitmaakt is een tweede
het is erger als je snel optrekt en overschakelt met het nieuwe rijden is dit probleem weg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum