Peugeot 306: Gas geven, motor (Bosch MA3.0) reageert laat

Bouwjaar: 1993

L.S.

Het volgende is het geval:
Auto rijdt in zijn 4 met ongeveer 80 km/u, het gas gaat eraf, de auto "rolt uit" naar 70 km/u, daarna geef ik weer gas, maar de motor reageert niet meteen. Ik druk dus het pedaal ongeveer een centimeter in, dan duurt het soms een seconde of 2-3 en dan met een schok pakt de motor ineens.

Dit komt alleen voor als ik de auto zeg maar "uit laat rollen" en weer verder wil gaan. Hij "gas geven" gaat dan niet vloeiend verder, de motor pakt na een seconde of 2 pas het zaakje met een schok weer op.

Heeft iemand enig idee?

Alvast bednakt.

Groeten Rick.

RW

Geplaatst door RW (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Kan van alles zijn. Laat de computer eerst maar eens uitlezen om te zien of er foutcodes zijn opgeslagen en om de waardes van de diverse sensoren te controleren.

RW (0), 18 jaar geleden

Is uitgelezen. Storingen:
- Tijdelijke storing. Werking stationair contact van motor regeling stationair toerental.
- Tijdelijke storing. Werking potentiometer smoorklep. Baan 1.
- Tijdelijke storing. Werking potentiometer smoorklep. Baan 2.

Bovenstaande is letterlijk overgetypt van de uitdraai.

Geen idee wat het inhoud, maar wat zou eraan te doen kunnen zijn? Computer is al eens gereset, maar het komt allemaal net zo hard weer terug.

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Gaspedaal positie sensor kapot OF kabelbreuk tussen sensor en computer. Resetten helpt niet, je moet de storing oplossen. Dus kapotte sensor vervangen of kapotte bedrading repareren.

RW (0), 18 jaar geleden

Het vreemde is, dat de motor dit niet altijd doet.
Is het dan ook mogelijk dat de sensor vervuild is? Zo ja, kan iemand me dan vertellen waar dat ding zit? Ik weet dat hij (vanaf de voorkant gezien) ergens achter de benzine in- en uitlaatslangen zit. Maar ik weet niet waar ik moet zoeken, omdat ik niet weet hoe dat ding eruit ziet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.