Peugeot 106: Gaspedaal gaat zwaar

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: HFX, Motorinhoud (cc): 1138, Vermogen (kw): 44

Hallo, wegens ander werk, heb ik er een oude peugeot 106. 1.1 bij gekocht [bj 2000- +- 172000 km][ik ben schilder, en wil mijn golf V6-4motion liever niet voor het werk gebruiken] even wennen aan de auto, de ruimte valt ook tegen, maar de auto moet goed en goedkoop zijn. nu gaat het gaspedaal wel behoorlijk zwaar , naar mijn gevoel. mijn golf is een heel andere auto, en rijdt veel soepeler. is daar iets aan te doen, of hoort het gewoon bij de auto?. tevens knippert het airbag lampje, na aanschaf, sensor stuk mischien? gr, martin.

mh1972

Geplaatst door mh1972 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Op afstand lastig te beoordelen wat zwaar is, maar meestal op te lossen met een nieuwe gaskabel-set. Het knipperend airbag lampje.....kwestie van uit laten lezen en aan de hand van de uitkomst een oplossing.

mh1972 (0), 5 jaar geleden

Ik zal er even naar kijken bij de garage. het begint al te wennen, bedankt voor de reactie.

sleutelaar1952 (0) PRO, 5 jaar geleden

kabel smeren en in een ruime bocht naar aansluitpunt , ervoor is een busje met een veer , deze wil wel eens knappen daardoor kan het zwaarder gaan. links boven het kleppendelsel.

mh1972 (0), 5 jaar geleden

Volgende week zaterdag gaat de peugeot naar de garage voor het gaspedaal, en de remmen, die piepen nu, volgens mij aan de voorkant. de auto remt verder wel redelijk. het airbag lampje moet later maar een keer, ben de auto door de week nodig naar het werk, daar wil ik mijn golf liever niet voor gebruiken.

sleutelaar1952 (0) PRO, 5 jaar geleden

Persoonlijk is de airbag een belangrijk item wat er niet voor niets inzit, uitlezen is zo gebeurd en vaak is het een slecht kontackt onder de stoel

mh1972 (0), 5 jaar geleden

De auto is laatst even naar de garage geweest, het gaspedaal is niet veel mee gedaan, het werdt vanzelf een stuk beter, mischien heeft de auto een tijdje stil gestaan. de remmen/ ophanging is gesmeerd, ik hoor af en toe nog wat, maar wel beter geworden. er zijn nieuwe ruitenwissers opgekomen. een ster in de voor ruit laten repareren, je kunt er nog wel wat van zien, als het maar niet verder gaat. het airbag lampje moet nog naar gekeken worden, er is ook een ashoes stuk, nog geen tijd gehad.

mh1972 (0), 5 jaar geleden

Afgelopen week weer iets vreemds, de motor sloeg af, in een bocht. het olie lampje brande toen ook. mischien omdat de motor afsloeg? heb het toerental niet gezien. de eerste keer de auto aan de kant gezet, even gewacht, en olie gepeild. ik heb wat olie bij gevuld, maar er zat genoeg op. hoop niet dat het een probleem met de olie druk is. verder rijdt de auto wel goed.

mh1972 (0), 5 jaar geleden

Gistermiddag ook iets vreemds, de brandstof meter deed het niet meer. later opnieuw gestart, toen deed de meter het wel.

mh1972 (0), 5 jaar geleden

Weer een probleem, al een paar keer een tikkend geluid gehoord tijdens het rijden, net alsof je de richting aanwijzer gebruikt. vanmorgen de auto aan de kant gezet, het leek alsof er een beetje rook uit de stuurkolom kwam, en de richting aanwijzer deed het niet meer. ik kan de hendel haast niet bewegen. als ik de hendel vast hou, kan ik nog wel richting aangeven. even bij de garage geweest, ik denk dat de hendel vervangen moet worden.

mh1972 (0), 5 jaar geleden

Toch nog wat problemen met de peugeot, vorig jaar is de richting aanwijzer vervangen. een tijdje geleden een nieuwe accu. nu blijft het derde remlicht branden, en het achterlicht links, brandt feller dan rechts. af en toe ook behoorlijk vochtig in de auto, mischien ligt het aan de raam/ deur rubbers. en wat lastig is, de rechter deur sluit soms slecht. mischien blijft het slot hangen? met wd40 inspuiten helpt soms even.

mh1972 (0), 5 jaar geleden

[quote=sleutelaar1952]kabel smeren en in een ruime bocht naar aansluitpunt , ervoor is een busje met een veer , deze wil wel eens knappen daardoor kan het zwaarder gaan. links boven het kleppendelsel.[/quote] de garage heeft er naar gekeken, kon verder niets vinden, maar na een tijdje werdt het al een stuk beter. de auto zal wel een tijd stil gestaan hebben.

mh1972 (0), 5 jaar geleden

Weet iemand, waarom de rechter deur soms slecht sluit, werkt dat met een kabel , die blijft hangen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum