Peugeot : Geen 12V op benzinepomp

Auto heeft gewoon gestart en gelopen. Na afloop van de APK start hij wel maar slaat niet aan. Benzinepomp krijgt wel 12V, maar deze heeft geen vermogen. Zal dus ergens een slechte verbinding zitten. Waarschijnlijk relais, maar zoals wel vaker met de oudere auto's is er al eens wat aan geknutseld.

Waar zou het relais zich kunnen bevinden? Op de linkerveerpoot zit 1 relais, maar dat stuurt de benzinepomp niet aan. Misschien in de zekeringkast?

Wie weet hier nog iets van te zeggen. Massa achterin is 100% goed. Rechtstreeks aangestuurd werkt de pomp ook uitstekend, dus het is echt een slechte verbinding ergens.

Klant heeft eerder nooit problemen gehad, dus eigenlijk wel heel vreemd dat hij het nu juist overgeeft.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (180) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 18 jaar geleden

als ik het me goed herinner, gaat het om een draadnummer 79= draad naar pomp.
afhankelijk van het type 205 zou het relais hiervoor toch in die omgeving moeten zitten? naast remvl.stof reservoir. Is er toevallig niet al eens een relais vervangen zonder ophang-oogje, en dus ergens tussen gestoken is in die omgeving?

Siem Bijman (180) PRO, 18 jaar geleden

Dankje Hans. Ben nog even bezig gegaan. Relais zit in dashboardkastje naast de ECU. Nadat ik er een voeding bij opgezet heb en daarmee de motor gestart, blijft het relais nu bediend en "lijkt" het probleem opgelost. Blijft natuurlijk de vraag waar het lek nu heeft gezeten. Het ene relais op de linker veerpoot is denk ik het systeemrelais, want deze blijft na contact continu aangestuurd, terwijl het brandstofpomprelais een tijdrelais is.

John5711 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik dacht dat het brandstofpomprelais door de ecu aangestuurd werd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum