Peugeot : koeling peugeot406

Bij mijn 406 1,8 16v met airco loopt als ik in file staat de temp met schokjes omhoog totdat hij bijna bij het rode gebied is dan gaat hij vrij snel ik denk dat het in de aansturing van de ventilator zit maar welke sensor regelt dit?

depex406

Geplaatst door depex406 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Jan, er zijn 3temp.sensors 1=blauw is temp.meter. 2=groen is computer. 3=bruin is aansturing ventilatoren.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je 1 of 2 ventilators voor de radiateur zitten ?

depex406 (0), 18 jaar geleden

Ik heb even gekeken en er zitten 2 ventilatoren .De 3 sensoren heb ik zien zitten de bruine stuurt de ventilatoren is het een temp opnemer of een schakelaar?Ik kan me voorstellen dat ze de temp opnemen en dat er een regeling aan hangt die de ventilatoren hoog en laag aansturen .

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Jan,het zijn tegenwoordig alleen nog maar opnemers,er hoort altijd een besturingsmodule bij en uiteindelijk een paar relais voor het echte werk. De regelmodule zit bij mijn xantia onder de accubak maar of hij daar bij jou ook zit weet ik niet.

depex406 (0), 18 jaar geleden

Ik denk ik eerst maar eens die bruine sensor vervang en dan kan ik verder kijken of is dit bij voorbaat zinloos en lig het aan dat regel kastje

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Jan dat is zeker niet zinloos, als je zin en tijd hebt dan keek ik eens bij een sloper met recent materiaal dan heb je vaak voor een paar tientjes de hele boel sensor 3 relais en een module, kun je om de beurt uitwisselen.

depex406 (0), 18 jaar geleden

Bedank John voor de informatie Ik heb de bruine sensor besteld is morgen binnen .Vrijdag j.l. even naar Amsterdam 2 uur file en het ging weer mis temp. liep hoog op .
Die regel unit zit die achter de accu een kastje met een opvallend stekker met een rode sluiting en weet je mischien ook welke relais de ventilatoren sturen ?
In Nagele zit een goede Peugeot sloop mischien dat ik daar zaterdag even heen ga .
Want ik moet het oplossen voor de buitentemp. nog hoger word.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Jan, dat is denk ik de module de fabrikant is Bitron de module heeft een 16 polige stekker. Het rode deel moet je naar opzij trekken dan druk je meteen de stekker er af.De relais zitten bij die grote 40 en 60 Amp. zekeringen of ze zitten in een soort driehoekig kastje tussen de ventilatoren.

depex406 (0), 18 jaar geleden

die heb ik zien zitten dan vervang ik die eerst want relais schakelen en dat betekent slijtage
bedank

depex406 (0), 18 jaar geleden

De relais die ik zag was een van de toeter dus moet ik zoeken tussen de ventilatoren. De module is van een ander merk G cartier type 602 99 008.
Ik krijg vandaag de sensor en wil eigenlijk preventief die relais vervangen en dan uitproberen hoe het gaat ik denk dat zo'n regelunit niet zo vaak kapot gaat maar die vervangen kan altijd nog .

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Jan,dat kan kloppen ze zijn er ook van cartier. Ik kijk voor dat soort dingen op de sloop dan zoek ik er een paar kan ik kiezen.

depex406 (0), 18 jaar geleden

Ik ga er mee aan de slag bedank

depex406 (0), 18 jaar geleden

Ik heb de relais gecontroleerd nu valt mij het volgende op op de onderste van de 3 meet ik op pen 3 van het relais 14volt de andere 2 meet ik niks (met lopende motor) is er mischien iemand die het schema heeft zodat ik wat gerichter kan zoeken.
Alvast bedank

depex406 (0), 18 jaar geleden

Ik heb nog iets opgemerkt wat ik hier wil melden toen ik de stekker van de bruine sensor lostrok om hem te vervangen en de auto stond per ongeluk nog op het contact begonnen de ventilatoren te draaien eerst laagtoeren om naar een paar seconden te schakelen naar hoogtoeren mischien heeft iemand hier ooit eens iets aan je test dan gelijk een groot deel van het circuit .
Of de problemen bij mij nu over zijn weet ik nog niet ik wacht op een warme zonnige dag om het een keer goed te testen .

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Jan, dan moet het haast de sensor zijn.

depex406 (0), 18 jaar geleden

Ja dacht ga ik ook van uit dat het nu weer goed is.
Bedank voor de info
Groeten jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum