Peugeot PARTNER: Geen snelheid (en odo meter) na inbouw cruise control

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: WJZ, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 51

Hallo allemaal,

Ik heb in m'n Partner een cruisecontrol ingebouwd en deze werkte op een proefritje prima, echter de volgende dag deed mijn snelheidsmeter het niet meer en ook de kilometerstand loopt niet meer op. Tevens doet de cruise het ook niet.

Tijdens de proefrit met de cruise heb ik geen gekke dingen gemerkt zoals dansende snelheidsnaald oid.
Zelf denk ik dat de snelheidssensor op de bak kapot is gegaan, maar ik vind het wel toevallig. De puls trek ik van aansluiting 3 van de stekker op deze sensor.
Op de stekker staat op aansluiting 1 en 2 12v 1 en 3 12v 2 en 3 0volt.

Als ik meerdere berichten op dit forum lees dan begrijp ik dat het wijzermotortje van de toeren en snelheid een zwak punt is bij deze auto. Echter als ik dat zo lees zou de kmstand en trip meter nog wel op moeten lopen als het motortje het heeft begeven. Klopt dat?
Kan iemand mij bevestigen op de snelheidssensor waarschijnlijk het euvel is of moet ik verder zoeken?

Alvast bedankt

mvsbab

Geplaatst door mvsbab (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 7 jaar geleden

Ik zou eerste eens gaan zoeken bij de aftakken van het speed signaal wat je gebruikt hebt om de CC aan te sluiten. Meet deze draad eens na of die niet ergens afgekneld zit waardoor je sluiting hebt gekregen. En anders de CC eens afkoppelen, een wiel van de grond en multimeter op de speelpulse draad. Bij het draaien van het wiel moet je pulsen krijgen. Als het sluiting is zou ik eerst dat verhelpen, daarna evt de sensor vervangen.

mvsbab (0), 6 jaar geleden

Draad nagelopen en toen deed die het weer.
Dus geen echte oorzaak kunnen ontdekken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum