Peugeot 206: Gordel 206

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 HDI

Mijn 206 kwam de APK niet door ivm scheur in de gordel rechts achter. Dus een 2e hands van de sloop gehaald en ingebouwd. Echter is het onmogelijk de gordel af te rollen. Ik wilde daarom het mechanisme met het balletje controleren, maar je raadt het al: ik haalde de verkeerde kant los. De veer sprong me dus om de oren. Is er een methode om deze weer op te rollen en te bevestigen?

abbeyrules

Geplaatst door abbeyrules (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

wkhoek (0) PRO, 10 jaar geleden

Nee, naar mijn idee niet.

abbeyrules (0), 10 jaar geleden

Inderdaad, na wat proberen en pielen niet gelukt.

Nu een nieuwe gehaald bij de sloop. Rolt goed op. De riem zelf van de oude is mooier, is het mogelijk de riem om te wisselen (dit keer zonder het veermechanisme open te men ;))?

Hans4040 (305) PRO, 10 jaar geleden

Ja dat kan wel...rol de gordel helemaal af en je ziet vanzelf hoe dat vastzit...houdt de spanning erop als je de gordel verwijdert,
je doet dat het beste met 2 personen.

abbeyrules (0), 10 jaar geleden

Inderdaad een eenvoudige oplossing. De gordel zat vast doordat deze door het oprolmechanisme zat geleid en vervolgens dmv een plastic staafje wat door de lus van de gordel zat vastgeklemd. De gordel werkt nu weer als nieuw! In plaats van met 2 personen heb ik het mechanisme vastgezet met een lijmklem.

Hans4040 (305) PRO, 10 jaar geleden

Een lijmklem is inderdaad ook een goede oplossing....
Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.