Peugeot Partner 2004: Grommen bij rechts sturen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Als ik naar recht stuur, hoor ik rechtsvoor een grommend geluid. Dit is snelheids gerelateerd (niet toeren) en wordt vanaf een snelheid vanaf 50 km/hr goed hoorbaar. Bij rechtdoor rijden hoor je bijna niets bijzonders.Als je dan maar iets druk zet naar rechts is het er. Sterker sturen geeft meer lawaai.

Het klinkt niet helemaal als een wiellager, meer rubberachtig. Ik heb de vier wielen al verwisseld met winterwielen maar geen verschil. De wiellagers lijken ok. Alleen op de krik met de wielophanging helemaal naar beneden en totale wieluitslag zitten er wat zware punten in het ronddraaien van de as. Dat lijkt me ook logisch als de homokineet in zijn maximale hoek moet draaien.

Ik neig naar de rechter aandrijf as, al is het geluid niet wat ik daarvan zou verwachten.

Heeft iemand hints?

AntonenJolien

Geplaatst door AntonenJolien (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1705) PRO, 9 maanden geleden

Zit het niet links ?
Als je naar rechts stuurt wordt het linker wiellager zwaarder belast en dan vaak het beschreven lawaai maakt.

AntonenJolien (0), 9 maanden geleden

Nee. Duidelijk rechtsvoor.

Nog vergeten te melden: De uitlijning is ook goed.

AntonenJolien (0), 8 maanden geleden

Dit weekeind heb ik het wiellager vervangen. Omdat de regel is dat gerommel aan de buitenbocht te horen is (dus slecht linker wiellager rommelt bij rechterbocht), én omdat de linker naaf iets warmer werd dan de rechter naaf heb ik het linker voorwiellager vervangen. Helaas was hieraan niets te zien en het gerommel blijft. Ondertussen ook rechter voorwiellager gedemonteerd en inderdaad is dit niet goed. De ring aan de binnenzijde zit vol roestwater en er is duidelijke slijtage.

Let dus op: een wiellager kan dus óók rommelen als het in de binnenbocht loopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.