Peugeot 206: handrem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 GTI 99kW

Heren,

Het volgende probleem deed mij vandaag op,

Mijn handremkabel was kapot. Die heb ik vervangen gelijk links en rechts.
Toen ik dit gedaan had wou ik hem in het interieur nog aan de handrem bevestigen.
Na dit gedaan te hebben bleek de linker kabel veel te soepel te gaan. Brug weer omhoog toen bleek dat ik de hevel (waar de kabel ingrijpt) heel makkelijk
kon bewegen.Toen heb ik het rubberen stofkapje eraf geschoven om het mechanisme te bekijken. Nu blijkt dat de remzuiger niet ingedrukt wordt. (het verticale asje die aan de hevel zit waar de kabel ingrijpt draait soepel. daar grijpt een blokje in maar die drukt de remzuiger niet in. Ik heb vanavond geen brug tot mijn beschikking dus ik kan links en rechts niet vergelijken. Iemand bekend met dit probleem? Pen afgebroken?

Ik hoor graag van jullie!

mrgti

Geplaatst door mrgti (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 12 jaar geleden

Misschien eerst de zuiger nog eens draaiende terug drukken, monteren en eerst rem oppompen. Dan nog eens kijken of het werkt.

mrgti (0), 12 jaar geleden

heb ik al meerdere keren gedaan. zuiger zit los. en als ik de rem intrap zie ik ook dat de blokken tegen de schijf gedrukt worden. echter de handrem zet de remzuiger niet in beweging

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.