Peugeot 307: HDi110 Fap loopt koud op 3 cilinders

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 110 HDi

Motor start goed, na 20 seconden gaat hij op drie cilinders lopen. En na ongeveer 5 minuten loopt hij normaal. Bij computercheck kwam een probleem met de tweede cilinder na voren. ( volgens de monteur een lekkende verstuiver )en is inmiddels vervangen .. maar het probleem is niet opgelost. Ook al 2 flacons met Forté injectorreiniger gebruikt maar ook dat gaf geen verbetering. Wat nu ? Het heeft me nu al € 400. gekost.

Compressietest uitlaten voeren .. (alles tussen de 21 en 22 bar) Opnieuw uit laten lezen .. nu geeft de vierde cilinder een afwijkende meetwaarde. Druk van HD-pomp is ook goed. Retour-lektest is ook goed.(ze druppelen en vanaf alle verstuivers dezelfde hoeveelheid) Verstuiver van de tweede verwisseld met de vierde. Ook geen verandering. Wel een nieuwe ontdekking gedaan. nl. Indien de motor koud op drie cilinders loopt en ik even de auto uit zet en opnieuw start is het probleem opgelost. Wie heeft er nog een idee..

Geplaatst door

hepo (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

beginnen te kijken welke cilinder koud niet meeloopt, en daar eens compressie van meten. als dat goed is zou je de verstuiver nog even kunnen wisselen met een andere cil (misschien hebben ze de verkeerde vervangen) en als exact hetzelfde probleem er nog steeds in zit ga je toch zeker terug, want dan is die reparatie toch niet goed uitgevoerd (verkeerde diagnose)

harry4203 1780
badge vip badge

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.