Peugeot 407: Hoe boordcomputer demonteren

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Hallo,

Zoals al geweten dat de display's vervagen bij warm worden, nu m'n vraag is aan de profs hier, hoe moet ik mijn boordcomputer demonteren uit de middenconsole, ik kan deze hier in Antwerpen laten herstellen voor een 150€.

Mijn 2e vraag is ben vrijwel zeker dat mijn 407 van 2005 isomdat de eerste ingebruiksname 19-1-2006 is, heb deze juist een maandje met 111000km op de teller, maar kunnen de mod's hier mij even kunnen vertellen of deze van het voor-of najaar is van 2005 mijn chassisnr is: 21296905

PekeTD

Geplaatst door PekeTD (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Radio moet hiervoor even los = via de 2 kleine gaatjes L en R in het front van de radio en m.b.v. een kleine torxschroevendraaiertje (maat weet ik niet) de schroefjes achterin de gaatjes losdraaien (n.b. de schroefjes blijven in de gaatjes zitten na losdraaien) Daarna radio naar voren lostrekken. Stekkers e.d. hoef je niet persé los te nemen. Je kunt de radio even voorzichtig laten hangen. Daarna kun je bij de 2 torxschroeven aan de onderzijde van het sierfrontje rond het display = losdraaien. Daarna kun je het frontje aan de onderzijde omhoog trekken en uit de bovenzijde haken. Nu kun je bij de schroefjes waarmee het display vastzit.

De enigste gegevens die ik zo snel op chassisnummer kan vinden is datum ingang garantie en die staat op 06-01-2006

PekeTD (0), 11 jaar geleden

Ok bedankt Hans voor de snelle reactie, dan kan ik deze binnen brengen voor herstelling en ivm het bouwjaar dacht dat de 2 laatste cijfers naar het bouwjaar verwijzen, maar hij zal logisch gezien wel van 2005 zijn in het najaar.
Ik laat dan nog wel iets weten hoe het me de boordcomputer display verlopen is.

PekeTD (0), 11 jaar geleden

maat van torxschroevendraaiertje is T15 2min werk en is gedemonteerd enkel het stekkertje aan de achterzijde krijg ik niet direct los durf ook ni te veel aan te wringen want zou niet de eerste keer zijn da ik iets afbreek met m'n brute kracht. Zie dat er nog een zwart klemmetje over het bruine stekkertje zit moet diet er eerst af?

PekeTD (0), 11 jaar geleden

Het display is vervangen, toch maar een nieuw laten steken bij een officiele Peugeot verdeler in de buurt (de neiuwe versies zijn fors gezakt in prijs)

306 cabrio (0) PRO, 11 jaar geleden

Voor het geval je het nog wil weten, je auto is geproduceerd op 26-05-2005.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.