Peugeot 307: Hoe kan ik zien of het originele raam nog in mijn 307 zit?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V 5 deurs

Ik heb mijn peugeot 307 twee jaar geleden tweede hands gekocht bij de peugeotdealer. Nu blijkt sinds kort dat de lak van de stijlen langs het voorraam spontaan los laat. Er zit een plek van 3 bij 3 cm waar de lak helemaal weg is, de onderlak is zichtbaar (en ziet er overigens onbeschadigd uit). Op meer plekken op de twee raamstijlen kan ik blaasjes onder de lak zien, daar springt binnenkort de lak vast ook vanaf.

De garage geeft aan dat dit niet onder de lakgarantie valt omdat dit volgens hen misschien wel veroorzaakt is door het onjuist vervangen van de voorraam en de kit dan misschien niet goed aangebracht is. Echter ik heb het raam in de afgelopen 2 jaar nooit laten vervangen en in hun systeem kunnen ze zien dat het bij hen ook nooit gebeurd is sinds hij nieuw is afgeleverd. Blijft over de mogelijkheid dat de vorige eigenaar het raam ergens anders heeft laten vervangen.

Ik vind eigenlijk dat het onder de lakgarantie hoort te vallen aangezien er nergens aangetoond is dat het raam ooit vervangen geweest is. Het overspuiten gaat mij 500 ex btw kosten dus dat is een aanzienlijk bedrag. Daarom wil ik graag weten of er een mogelijkheid is te achterhalen of het een origineel voorraam van peugeot is of niet.

Onderin aan de bijrijders kant staat in het raam:

SAINT GOBAIN SEKURIT
DOT 39 AS1 M251
43R-001409
E000189
6

Daaronder staat in de zwarte rand van het raam ook mijn kenteken gegraveerd.

Kan iemand mij vertellen of dit een origineel voorraam is of hoe ik dat zou kunnen achterhalen? En kan ik erop staan dat het onder de lakgarantie valt of is dat kansloos?

Gr. Marion

mbu

Geplaatst door mbu (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

Marion, dit geval zal je moeten afhandelen met de dealer, die over dergelijke gegevens beschikt.
Problemcar is opgezet om technische problemen op te lossen en geen juridische.
Om eindeloze discussies te voorkomen sluiten wij dit topic.
Mocht iemand aanvullende informatie willen delen, dan kan dat via de persoonlijke mail.
Wij hopen op begrip.

mvg,
Moderator problemcar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.