Peugeot 106: inbouwen radio Peugot 106

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine

Ik moet morgen een radio inbouwen in een 106. (moet morgen ivm met vakantie)
Nu heb ik vandaag even naar de bedrading gekeken.
De vorige eigenaar is zo slim geweest om de complete stekker er af te knippen!!
Wie kan mij vertellen welke kleur draad wat is??

martijn82

Geplaatst door martijn82 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Erwin2907 (0), 16 jaar geleden

gewoon meten welke draden voor welke boxen zijn. Verder is er waarschijnlijk een constante voeding voor als je auto uit staat. Deze is voor het geheugen van je radio. Verder een onderbroken spanning die wordt geschakeld met je contact. Toch even met de multimeter aan de slag.

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

speakerdraden komen meestal per 2 uit het dashbord (misschien iets dieper), kun je met een 1.5 volt batterij de 2 draden ff aantikken, hoor je welke speaker het is.
En idd. wat Erwin zegt, je zult moeten meten. Zorg voor een goede massa van je multimeter, en meet dan de draden of er spanning op staat, in elke stand van de contactsleutel meten, en ook kijken of er een draad is waar spanning op komt als de verlichting aan staat. Het is niet zeker dat je een massadraad vindt, voor de zekerheid kun je die het beste zelf aanleggen (ff een massapunt achter het dashbord zien te vinden en de draad daarbij aansluiten). Succes Sjaak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.