Peugeot 106: Inhouden, alle lampjes branden en hij stopt ermee

Bouwjaar: 1994

Hallo, ik ben in het bezit van een Peugeot 106 XN 1.0 Ace uit 1994. Er staat 126.000 op de teller en bij 101.000 is de distributieriem vervangen.
Op 15 december 2004 reed ik met warme motor een snelweg af, en tijdens het remmen op de afrit, had de koppeling in om terug te schakelen, ging de feestverlichting in het dashbord branden en de motor hield ermee op. Gelukkig was hij vrij snel weer te starten dus verder gereden. Een half uur later deed dit probleem zich opnieuw voor, bij het remmen op de afrit. Dit keer weer alle lichtjes aan, motor uit (had koppeling in) heb 'm in zijn twee gezet want ik reed nog. Koppeling op en hopsakee, kon ik weer verder. Auto naar garage maar ze komen er niet achter. Ook houdt de motor bij een laag toerental (afremmen, terugschakelen en hij houdt in). Dit los ik dan maar weer op door de koppeling in te trappen, even kort gas te geven en koppeling weer op laten komen, maar het blijft natuurlijk vervelend. Garage kon niets vinden en heeft enkele testritten gemaakt om te kijken wat het kon zijn. Gaf een computerstoring voor de gaskleppotentiemeter. Gereset, er zijn wat contacten schoongemaakt en vervolgens heeft de auto weer 4 weken gelopen. Vandaag, ja hoor, afremmen op de Ringweg en weer alle lichtjes aan en de motor uit.
De accu is onlangs vervangen, de V-snaar is onlangs gesteld (die liep aan).
Ik zelf ben zo blonT als de pieten en mijn garage komt er ook niet uit. Wie kan me een zetje in de goeie richting geven?
O ja, het gekke is, dit soort gekkigheid haalt de auto alleen uit bij een warme motor?

Groetjes,
OlliE (v)

OlliE8251

Geplaatst door OlliE8251 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

OlliE8251 (0), 19 jaar geleden

Motornummer is overigens VF3[1ACDZ1]50701410

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Slechte verbinding in het dubbelrelais welke gemonteerd zit onder de computer, als je goed in de stekker kijkt zul je zien dat er één aansluiting een andere kleur heeft,dat is de boosdoenert.Er zijn reparatiestekkers voor in de handel.

OlliE8251 (0), 19 jaar geleden

Stomme vraag misschien (ben echt blonT) maar is dan zowel het probleem van het inhouden opgelost alswel dat de auto er onderweg dus mee ophoudt? En hoe zit het dan met die foutmelding op de gaskleppotentiemeter?

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan heel goed,dat dubbel relais stuurt ook de verwarming van de lambdasonde aan en nog veel meer dus maar even kijken eerst.

OlliE8251 (0), 19 jaar geleden

Hoi,

Heb vandaag gekeken, maar geen andere kleur aansluiting kunnen vinden. Heb aangenomen dat het dubbelrelais de vierkante box direct onder de computer is. Er waren geen bijzonderheden aan te ontdekken en ook niet aan draden en contacten in de buurt.....
(wheelp!)

OlliE8251 (0), 19 jaar geleden

Onder de computer zit een bruin vierkant kastje. Dit losgehaald en stekkertjes bekeken. Geen verandering van kleur of rariteiten. Heb ik nu het goede blokje bekeken? Of heb ik het verkeerde losgehaald? Heb er nog mee gereden, maar doet steeds gekker nu....motor warm en laag stationair draaien. Als ik in zijn vrij stationair op de rem druk, valt de motor nog net niet stil, komt wel weer terug maar draait niet zo netjes als dat de motor koud is. Hij is overigens in de afgelopen week een paar keer achter elkaar uitgevallen. Ik weet het niet meer, wie wel?

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Bruine doosje is inderdaat het dubbelrelais, gaat het motor managementlamje ook branden tijdens het rijden??? Zo ja , dan uit laten lezen bij de dealer anders zou je eens kunne beginnen met het schoonmaken van de verschillende massa aansluitingen.

OlliE8251 (0), 19 jaar geleden

Massa-aansluitingen zijn al gecontroleerd en schoongemaakt. Bij het uitlezen kwam als storing de gaskleppotentiemeter naar voren. Deze gaan we nu, samen met een gaskleplichter, vervangen en dan maar verder zien.
Managementlampje: welk lampje is dat?

Daniël1911 (0), 18 jaar geleden

Hoi het probleem wat zich voor doet kan ook liggen aan het vervangen van de accu. Bij mij was dit ook het geval dat mijn auto wilde afslaan en dat ook deed als ik niet goed oplette. het geval was dat het gaspedaal opnieuw moet worden ingeleerd. Is na te vragen bij de dealer. Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum