Peugeot 206: Inhouden op snelheid met een ondertoon

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Mijn peugeot 206 sw heeft minder vermogen dan voorheen. Soms zelfs komt de snelheid niet boven de 100 km/u. Je zou zeggen aan het geluid, als je het gaspedaal intrapt, dat je er een aanhanger met een 1000 kilo achter hebt hangen. (zo'n ondertoon) Computer geeft geen foutmeldingen. Katalisator zit niet dicht want dan zou je zeggen dat je nooit boven de 100 zou komen. Een katalysator die soms wel en dan weer niet verstopt zit is onlogisch. Of je nu op gas of bezine rijdt er is geen verschil. Er is een half jaar geleden een nieuwe uitlaat geplaatst en deze rammelt bij stationair als een gek. Zou dit de boosdoener zijn? Wat kan het zijn, wie helpt mij met een goede tip?

Mcgyver

Geplaatst door Mcgyver (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (25) PRO, 15 jaar geleden

is het niet de kat die rammeld en waardoor de door gang af en toe dicht komt tezitten want dan heb je dit probleem ook.

groetjes jan.

Mcgyver (0), 15 jaar geleden

Het is de laatste pot die rammelt. De kat is al bekeken door een techneut en deze zit niet dicht. Hij vertelde dat er een mogelijkheid is dat de RGEklep of hoe dat heten mag die op het uitlaatspruitstuk zit mischien teveel uitlaatgassen retour gooit en daarom het mengsel te arm is met gevolg te weinig vermogen.
De laatste pot heeft iets los zitten en misschien dat deze nu maar iets en soms meer de gang gedeeltelijk dichtdrukt.
Gr
Henk

Mcgyver (0), 15 jaar geleden

Probleem is opgelost.
De laatste demper maakte een rammelend geluid. Deze heb ik vanmorgen gedemonteerd en middels wat schudden viel er een stukje materiaal uit van de katalysator. Als je de auto start zonder het laatste deel van de uitlaat blijft het geluid i.p.v. meer lawaai te maken hetzelfde. Ook na het verwijderen van de hele pijp gaat de auto niet meer geluid produceren. Als je bovenin de katalysator kijkt zie je niets bijzonders, echter blijken er stukken onderin de kat te zijn afgebroken. Kleine stukjes zaten in de laatste demper maar een grote brok lag op de pijp zelf. Soms lag het stuk zo dat de pijp bijna werd afgesloten. Nieuwe kat is geplaatst en de auto rijdt weer zoals het hoort.
Dus Jan je zat goed en bedankt!

jan T (25) PRO, 15 jaar geleden

nou je probleem is in ieder geval over maar de knip jammer genoeg een stuk leger.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum