Peugeot 307: Inhouden/stotteren en soms backfire bij lage toerentallen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RFN, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Hallo,

Ik ben sinds een klein half jaar de trotse eigenaar van een Peugeot 307 cc :)) Ik ben over het algemeen heel tevreden over de auto, maar sinds een tijdje heb ik een vervelend probleem. Als ik bijvoorbeeld bij een verkeersdrempel afrem, en terug schakel naar de 2e versnelling, heeft de auto moeite om vanaf ongeveer 1000 toeren weer op gang te krijgen. Dit gaat dan gepaard met stotteren, en soms zijn er ploffende geluiden te horen onder de motorkap (dit lijkt me backfire). Het lukt wel om de auto met wat gas en slippende koppeling weer goed op te trekken, maar dit is niet wat ik wil, omdat de koppeling hierdoor onnodig veel slijt. Ook wanneer ik wat langer in bijvoorbeeld de 3e versnelling doortrek, voel ik de motor af en toe wat inhouden.

De auto heeft onlangs een onderhoudsbeurt gehad, waarbij het luchtfilter, olie en oliefilter en bougies vervangen zijn. Het probleem blijft helaas...
Ik merk wel dat wanneer ik de olievuldop eraf haal terwijl de motor loopt dat er wat druk naar buiten komt.

Ik hoop dat iemand mij hierbij kan helpen, alvast bij voorbaat dank.

_Peter_

Geplaatst door _Peter_ (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Uitlezen van de ECU zal wel uitsluitsel geven vermoed ik. Ik denk aan een defect in de ontstekingsunit.

megane1.6_97 (0), 5 jaar geleden

@Corvanjaarsveld: Dank voor uw reactie. Oké, ik ga binnenkort even naar de dealer dan. Aan het ontstekings tijdstip kun je zelf niets afstellen neem ik aan? Is allemaal electronisch geregeld toch?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.