Peugeot 206: john gold cruis controle

Bouwjaar: 2005

ik heb vandaag een cruise controle in gebouwd in een gloed nieuwe 206 alles goed aan gesloten .
maar je raad het al het ding weigert het te doen .
ik had eerst me snelhieds singaal van de bm34 (ps1) gehaald die bleek niet eens door te geven dus toe naar de AbS pomp gegaan op pootje 24 aangesloten .
nu doet hij in iedergeval wel wat hij houd het gaspendaal nu even vast en dan onderbreekt hij weer
ik gekeken of het snelheids singaal wel er op kwam maar het is niet te meten met een spaning zoeker nu denk ik dat de cruis controle het singaal van de abs niet aan kan !
iemand al eerder problemen mee gehad???
ik hoor het wel

monteurtje7987

Geplaatst door monteurtje7987 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk hier eens even,

http://www.petri.de/cgi-bin/petri.cgi?kd...

harry4203 (450) PRO, 19 jaar geleden

de snelheidsdraad van de cruisecontrole afknippen,(zowel de blauwe als de isolatie) in de stekker op de electr unit, en een gewone draad naar de abs pomp trekken heeft bij mij met dezefde klacht na lang zoeken geholpen.

monteurtje7987 (0) PRO, 19 jaar geleden

harry even geprobeert maar helaas
even john gold gebeld die zeiden monteer maar een gever in de bak dan is het op gelost .
maar nu komt het die gever kan ik zo bestellen maar nu moet ik het asje nog hebben met het tandwieletje er op en die heb je in vier uitvoeringen en aangezien er geen gever in zit weet ik niet welke ik moet kiezen en nog een probleem heeft de versnelingsbak dat plastic tandwieltje wel

harry4203 (450) PRO, 19 jaar geleden

ik kon em toen met een losse ook niet aan de gang krijgen, kreeg er geen signaal uit. je moet eigenlijk even met een scoop kijken of er een speedpuls op komt. ik neem dat ie stilstaand met de zelfdiagnose alles goed doet?. je hebt wel echt beide draden goed afgeknipt in de stekker en alleen op de positie van de blauwe draad een enkel draadje naar de abs-pomp gelegd?
ps: als je met een scoop een signaal meet, moet de cruisecontrole daar gewoon op werken.

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Monteurtje, wat betrefd de overbrenging verhouding van de km teller aandrijving, die kun je op infotec vinden onder,
reparatie methoden>206>alle typen>plaats>mechanischecomponenten>aandrijving>versnellingsbak>gegevens,indentificatie, Onderaan de kolom staat de overbrenging verhouding van de tandwieljes. Overigens volgens mij maakt het niet uit welke overbrenging je kiest voor de johngold electronica. Als er maar een snelheid gerelateerd puls signaal uitkomt. En of het tandwieltje op de uitgaande as van de bak zit durf ik niet zeggen ,ik hoop voor je van wel anders moet volgens mij de hele bak uit elkaar, hebben wij eens gehad met een 206Sw. Daar zat een verkeerde kabelboom in, auto had geen abs, de baksensor was wel aanwezig maar de 3 polige aansluitstekker was niet aanwezig. Na het monteren van een nieuwe kabelboom bleek dat de kilometerteller slingerde, dit bleek aan die plactic tandwieltroep te liggen, hebben we toen vervangen en probleem was opgelost,alleen moest daar wel de bak voor uit elkaar !

walter11908 (0) PRO, 19 jaar geleden

hey monteurtje,weet je zeker dat je hem goed hebt aan gesloten want er zaten bij mij 2 verschillende schema s bij het verschil zat hem in de aansluiting bij de remlicht schakelaar. grs walter

harry4203 (450) PRO, 19 jaar geleden

doet ie het al?

monteurtje7987 (0) PRO, 19 jaar geleden

hij doet het .
gever in de bak gemonteerdwou hij het nog niet doen .
toe maar eens alles weer na gekeken en de testen gedaan alles klopte en we kwamen uit steeds op het snelheids singaal .
dus weer john gold gebeld .
die zeiden dat we de gele draad moesten gebruiken die je anders nooit gebruikt om het snelheids singaal te versterken want deze draad zou een weerstand bevatten .
zo gezegt zo gedaan en ja hoor lopen als een trein.
bedankt voor alle hulp en tot de volgende keer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.