Peugeot 306: kabels in de deur kapot

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 automaat

De speaker in het voorportier doet het alleen als de deur geopend is, aangezien dat lastig is tijdens het rijden moet ik er maar wat anders op verzinnen.

Een paar jaar geleden waten de draden die via de auto het portier in verdwijnen ook al kapot door het vele open en dicht doen van de deuren.
Toen heb ik de draden kunnen repareren maar denk dat ik nu aan de beurt ben, nu is mijn vraag:

Ik neem aan dat ik de kabelboom moet vervangen, is die bij de automaterialenzaak te krijgen of uitsluitend bij de dealer en weet iemand wat dat ongeveer kost ?
Moet ik veel wegslopen of valt het wel mee?

gr Jochem

goochem

Geplaatst door goochem (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

de draadboom is alleen bij de dealer tekrijgen maar ik zou toch proberen te repareren.

groetjes jan.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

je trekt gewoon door die doorvoerruber een paar nieuwe draden soldeer ze vast aan diegene die kapot is krimpkousje eroverheen trek de oude eruit en klaar

harry4203 (400) PRO, 14 jaar geleden

er zit een stekkerverb op de deur, dus een paar nieuwe draden er doorheen trekken gaat niet echt. wees nou verstandig, koop bij de dealer een reparatiestekker, schroef de deur er even uit, en soldeer op je gemak deze reparatiestekker aan de orig draadboom. dan is het iig goed, en ben je er voorlopig weer vanaf. stekker kost dacht ik ong 9 tientjes.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

inderdaad ga voor origineel

goochem (0), 14 jaar geleden

[quote=harry4203]er zit een stekkerverb op de deur, dus een paar nieuwe draden er doorheen trekken gaat niet echt. wees nou verstandig, koop bij de dealer een reparatiestekker, schroef de deur er even uit, en soldeer op je gemak deze reparatiestekker aan de orig draadboom. dan is het iig goed, en ben je er voorlopig weer vanaf. stekker kost dacht ik ong 9 tientjes.[/quote]
Vandaar dat auto met AU begint, of mag je bij jouw dealer nog met guldens betalen ;-).
Ga van het weekend de peug ff op de brug zetten en kijken wat precies de schade is en als het onvermijdelijk is wordt het toch maar een nieuw stekkertje met nieuwe draadjes
Bedankt voor de snelle tips, dus als ik het goed begrijp kan ik als ik de deur er af haal overal goed bij?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.