Peugeot 106: kachel/blower in en uit bouwen

Bouwjaar: 1992

Hallo,

Mijn kachel in mijn peuchaudje 106 is niet meer je van het, ik denk dat de koolborstels van het motortje versleten zijn of zoiets, de ene keer 'blowt'hij harder dan de andere. Moet heel het dashboard eraf als ik er een andere in wil zetten. Wie heeft er ervaring mee??

Groet,

Paul.

peuchaud

Geplaatst door peuchaud (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Aanjager zit rechts onder het dashboard. Dashboardkastje uitbouwen, dan zie je de motor zitten. Vanuit motorruitmte 2 schroeven losmaken en je kan hem er zo uithalen.

peuchaud (0), 18 jaar geleden

Beste Paul, op deze site vond ik iets over een kachel van een AX, die makkelijker in te bouwen is, dan een 106. Wellicht is dat een optie. Wie weet hier wat van??, ik weet wel dat de motor dezelfde is als die van een ax, want ik heb in deze 106 al eens een startmotor vervangen, die uit een ax kwam.

Groet,

Paul.

peuchaud (0), 18 jaar geleden

Beste 306 cabrio, mijn 106 heeft geen dashboardkastje, slechts een 'plank', waar zit die aanjager dan precies?

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Je moet hem dan zo kunnen zien zitten, eventueel de 'plank' weghalen.

peuchaud (0), 18 jaar geleden

Vandaag de blower/aanjager vervangen. Een fluitje van een cent. De 'plank' losgeschroeft(deze zit vast met torx schroefjes 15). Je ziet de unit dan zitten inderdaad. Onder de moterkap, links als je voor de auto staat, globaal onder de ruitenwisser, zitten 2 boutjes, deze losgemaakt en de blower zit los. Nieuwe (2e hands 40 euro) eringezet, deze is iets dikker, maar past wel. Plank erin klaar is Kees. Bedankt 306 cabrio, geweldige site is dit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum