Peugeot 307: Knipperlichten werken niet als verlichting op 'auto' stand staat

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 i16v 130kw

Hallo,

Ongeveer 3 maanden geleden hebben wij een Peugeot 307 cc uit 2004 gekocht.
Tijdens de proefrit viel mij reeds op dat de knipperlichten niet werkten.
Thuis eens iets geprobeerd en nu blijkt als het licht op automatische stand staat werken de knipperlichten allemaal niet.
Het dimlicht gaat vanzelf branden ook overdag. Zet ik nu de schakelaar handmatig op stadslicht of handmatig op dimlicht werken de knipperlichten naar behoren. Is dit een bekend probleem bij een Peugeot 307? Ik wilde namelijk een schakelaar bestellen en toen kreeg ik te horen dat ik alleen de complete unit kon bestellen en niet een losse schakelaar. Nu wil best de complete unit vervangen, maar dan hoop ik dat mijn probleem ook is opgelost.

ten tweede: Als ik deze unit dan toch compleet moet vervangen is het dan mogelijk om deze te bestellen met cruise control bediening?
Sommige mensen die ik heb gesproken zeggen dat dit wel gaat en anderen zeggen weer van niet.
De auto heeft wel een electrisch bediende gasklep.

Alvast bedankt voor jullie reactie,
Met vriendelijke groet,
Tim

LeonTDI

Geplaatst door LeonTDI (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

JHV (0), 11 jaar geleden

De Com2000, de unit die je noemde, is inderdaad bekend probleem in de PSA auto's.
Bij de genoemde klachten is bijna altijd vervangen de oplossing.
Ik voeg een link van de Citroen C5 club. De C5 heeft ook zo'n com2000, maar daar is ervaring opgedaan met het schoonmaken/repareren van deze unit. Is wel een precisie en geduldig klusje!
Weet waar je aan begint want ook de airbag moet los!! Stuur met er vanaf.
Maar als je hendig bent, en met wat geluk kan het zijn dat je problemen over zijn. Er zijn positieve ervaringen en ook ervaringen dat het weinig uitmaakt, en dat vervangen de enige opti is.
http://www.c5club.nl/c5forum/viewtopic.p...

Hierin een verslag en foto's hoe C5 clubleden het opgelost hebben. Ga niet zomaar naar een sloop om je com2000 te vervangen. Elk model en type heeft andere aansluitingen en soms ook schakelaars.
Over de CC weet ik niets te melden behalve dat het mogelijk schijnt te zijn wanneer je een elektronisch gaspedaal hebt. Maar het hoe en wat zullen anderen je moeten helpen.
Johan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.