Peugeot 106: Koelproblemen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hallo, mijn zoon is pas in het bezit van een peugeot 106 1.1 van bj. 94, deze auto heeft altijd zonder problemen gereden bij de vorige eigenaar, ik ben er van overtuigd dat dit in orde is, nu doet het volgende voor, oververhitte motor, water uit de radiateur en lampje op het dashboard brand, geen ventilator wat draait.

Na het vullen met water en ontluchten, nog een keer de auto laten draaien en tot de conclusie gekomen dat de onderste slang van de radiateur niet warm wordt, inmiddels het lampje op het dashboard al weer brand, er geen werking is van de ventilator, en de bovenste slang en de radiateur warm (heet) zijn.

Nog een vermelding wat misschien van belang is, is dat er maar een km of 12 mee is gereden na aanschaf van de auto, en verder een paar keer is gestart voor het inbouwen van een radio (ivm het leeg raken van de accu) dit niet langer dan een paar minuten.

mvg. Kris

kristinus

Geplaatst door kristinus (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Ventilator meet de temperatuur waarschijnlijk in de onderkant van de radiateur.
Als die koud blijft zal de ventilator niet gaan draaien, zover klopt het.
Ik zou beginnen met de radiateur te demonteren en schoon te spoelen, c.q. te vervangen indien dat niet meer gaat.
Klinkt alsof deze verstopt zit.

kristinus (0), 13 jaar geleden

Dank je voor je snelle reactie, ik ga de radiateur verwijderen en even zien met doorspoelen of het effect heeft, mvg Kris

S400 (0), 13 jaar geleden

ja inderdaad radiateur zal slecht doorstromen.
O ja ik zou geen water maar koelvloeistof in het systeem gooien .
Aangezien je de radiateur toch los gaat halen kun je systeem mooi schoon spoelen en er daarna de voorgeschreven koelvloeistof indoen.

C.Jonker (0) PRO, 13 jaar geleden

Trek onderste slang van de radiateur en laat alles leeg lopen.
Hang dan een tuinslang in de bovenste aansluiting en spoel eens door, het moet er nu echt flink uitlopen aan de onderzijde.
Zoniet dan deze zeker vervangen door een nieuwe, geen moeilijk klusje.
Systeem vullen met koelvloeistof en geen water/antivries, dit ivm inwendige corrosie.

succes

kristinus (0), 13 jaar geleden

Dank je s400 voor je mail, ik heb eerst even water bijgevuld om te zien wat er precies aan de hand is(nog geen tijd gehad voor het doorspoelen) als het inderdaad een verstopte radiateur is zet ik de tuinslang erop en spoel het gehele systeem door, nieuwe thermostaat en thermovoeler voor alle zekerheid maar monteren zijn de kosten nog niet, en daarna vullen met kvs en ontluchten van het systeem en dan maar hopen dat het weer in orde is,in ieder geval bedankt voor je reactie, mvg Kris

kristinus (0), 13 jaar geleden

Christiaan, zoals je misschien hebt gelezen is dat ook de bedoeling en inderdaad het is ook geen moeilijke klus maar je moet er wel even de tijd voor nemen bedankt in ieder geval voor je reactie.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.