Peugeot Boxer 2013: koelschroef slaat aan ook bij koude motor

Bouwjaar: 2013, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 130

Vraagje, met regelmaat springt bij het starten de koelschroef aan op volle snelheid. Vaak stopt tijdens het rijden de schroef met draaien en rijdt het voertuig op volle vermogen. Op het display gaat lampje branden dat er iets is met de motor. Ook zegt hij "Laat motor controleren. Heb hem laten uitlezen en gaf aan dat er een storing was in het gaspedaal. Deze werd inmiddels vervangen door een nieuwe. Probleem is er niet altijd maar nog wel aanwezig. Doordat de schroef aanspringt is er vermogenverlies. Er is geen sprake van waterverbruik (cilinderkoppakking) geen olieverbruik. Wel heeft de wagen 420000 kms . Kent iemand dit probleem ?

Euro Wheels

Geplaatst door Euro Wheels PRO , lid sinds 1 jaar geleden

4 Reacties

oldford PRO, 1 maand geleden

Nee, de koelvin is niet het probleem. Doordat er een fout is geconstateerd in de motor, gaat de motor-computer het vermogen beperken en wordt de koelvin aangezet om overhitting te voorkomen.
Laat de auto wederom uitlezen en als de foutcode(s) weer het gaspedaal is, dan zal de bedrading gecontroleerd moeten worden.

Euro Wheels PRO, 1 maand geleden

zie jij nog een andere reden ? ik dacht aan een t° kontakt op het thermostaathuis, of een andere sensor

oldford PRO, 1 maand geleden

De fout die geconstateerd wordt kan echt letterlijk van alles zijn. Vandaar dat uitlezen als 1e op het programma dient te staan. Mocht het dan weer dezelfde code zijn m.b.t. het gaspedaal dan dient de bedrading van het gaspedaal gecontroleerd te worden omdat het gaspedaal al vervangen is (ik hoop door een origineel onderdeel).
Als het een andere code is dan moet die onderzocht worden, maar bij de meeste foutcodes geldt dat het zowel het betrokken onderdeel kan zijn, als de bedrading van dat onderdeel. Het is niet per se zo dat een foutcode een defect onderdeel aangeeft, het geeft een defect in het elektrische circuit aan en dat circuit betstaat uit het betrokken onderdeel (sensor, regelklep, etc.), de bedrading, soms een zekering en de motorcomputer.

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Anders live uitlezen op het moment dat de storing er is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.