Peugeot 306: Koelvloeistoftemperatuur meter

Bouwjaar: 2001

Bij mijn Peugeot 306 1.6, bj. 2001 op AG LPG G3 schakelde een paar dagen geleden de auto pas na 25 kilometer over op gas. Vervolgens kwam ik er achter dat de koelvloeistoftemperatuurmeter bijna in het rood gaat als ik alle stroomverbruikers (achterruitverwarming, airco, aanjager op vol, etc.)inschakel. Inmiddels lijkt de auto weer normaal op gas over te schakelen. De motor loopt prima en wordt ook absolut niet te heet. Er branden geen waarschuwingslampen en de overige instrumenten lijken prima te functioneren.
In de afgelopen weken is het ook wel eens gebeurt dat de motor niet direct aansloeg terwijl de startmotor prima ronddraait, zowel als de motor koud is als wanneer de motor op temperatuur is. Dit is de afgelopen dagen echter niet meer gebeurd.
Is in dit geval sprake van slechte massa? Of zou de koelvloeistoftemperatuur sensor kapot kunnen zijn?

peu8928

Geplaatst door peu8928 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Lijkt mij inderdaad op massa

peu8928 (0), 19 jaar geleden

Was inderdaad de massa. Er liep een massakabel naar de versnellingsbak die gescheurd was. Blijkt een bekend euvel te zijn, ze maken die dingen in de fabriek altijd aan de korte kant.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum