Peugeot 306 2001: Koelwater Temperatuur

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2000

De temperatuurmeter van de koelvloeistof wordt niet warmer dan 70 graden, terwijl de olie temperatuur gewoon 90 graden wordt. Auto is bij garage geweest en nu bleek de thermostaat niet goed te werken, deze stond altijd open. Euvel met de thermostaat verholpen zeg de dealer, echter de temperatuur van koelwater temperatuur meter blijft nog steeds rond de 70 graden staan. Is dit een probleem en zo ja, wat is het en wat kan ik er aan doen?

dupl-u-14572-5dd148494f25d+broosendaal

Geplaatst door dupl-u-14572-5dd148494f25d+broosendaal (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Lijkt mij een afwijking in de temperatuur sensor, de dealer kan met zijn testapperatuur zien wat er bij de computer van het motormanagement binnenkomt voor aanduiding en daaruit kun je concluderen of het de sensor is of het dashboard of misschien wel de BSI.Zij maken allemaal gebruik van dezelfde sensor.

bassie974 (0), 19 jaar geleden

Ik ben een maand geleden met mijn 306 HDi Xs 2.0 naar corsica gereden en in de bergen daar liep de koelwater temperatuur flink op boven de 110 graden. Ook tijdens de terugreis in de file liep deze weer flink op. Na bij de dealer te zijn geweest ( twee keer) komt men tot de volgende conclusie:
Dat beide !!! koel motoren?? kapot zouden zijn, alles is nagekeken en de simpele dingen zoals relais, draad breuk was het niet, wat is jullie mening hierover???

Alvast bedankt
PS kan dit samen hangen met mijn vorige storing: http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat kan heel goed en dat de ventilatoren niet werken kan ook wel dat komt nog wel eens voor .

bassie974 (0), 19 jaar geleden

Heb ze afgelopen week beide laten vervangen, en het lijkt erop dat het probleem zich niet meer voordoet. STOP lamp knipperen zonder duidelijke reden dan

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.