Peugeot 307: koplampen gaan vaak stuk

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0hdi

hallo, heb het volgende probleem , de halogeenlampen gaan iedere keer stuk, soms al na 2 weken, andere keer na 3 maanden maar het blijft snel gaan.
hebben al diverse lampen geprobeerd, orginele van peugeot, van brezan van het tankstation ,dure goedkope enz. maar het maakt geen verschil soms brandt er ook wel een ander lampje door maar dat zie ik als normale slijtage maar de koplampen gaan extreem snel stuk.

weet iemand een oplossing of tip?

Vr.Gr.Dirk

8226tr

Geplaatst door 8226tr (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Deze klacht heeft MEESTAL 1 van de volgende oorzaken, of de spanning is te hoog of de massaverbinding is slecht.
De spanning is te meten door mbv bv een multimeter de spanning op de accu of de lamp te meten met lopende motor. Liefst met de min-aansluiting van de meter ook op de lamp. Loopt de spanning niet verder dan ongv. 14,4V op, dan is een te hoge spanning niet de oorzaak.
Wat ik vaak meemaakt is dat de lamp te warm wordt door een slechte massa. Door het verwisselen wordt de stekker op de lamp steeds ruimer en dan krijg je dit soort klachten. Ik los dat dan op door eerst te controleren de stekker op de lamp te controleren en indien nodig te vernieuwen. Blijft het probleem dan nog aanwezig, dan kan je een extra massadraad naar de lamp leggen.

8226tr (0), 9 jaar geleden

hartelijk dank voor jouw snelle reactie, denk dat de massa wel eens de oorzaak kan zijn , de stekkers zien er ook een beetje aangebrand uit, ga daar morgen meteen naar kijken en las het goed is over een paar jaar zeggen dat dit de goede oplossing is want dan blijven de lampen heel lang heel.

hobby-monteur (0), 9 jaar geleden

Bij mijn 307 waren de stekkers weggefikt,gewoon schuifstekkers gemonteerd,en de lampen gingen ineens een stuk langer mee !

bitbyter (0), 9 jaar geleden

wat ook bevorderlijk is voor de levensduur is de juiste volgorde van bedienen:

eerst auto starten daarna lampen aan.
eerst lampen uit daarna motor uit.

Wen er maar eens aan en je zult zien dat de lampen veel langer meegaan.

8226tr (0), 9 jaar geleden

hallo ik heb de stekker vervangen was aardig heet geweest, ga het nu afwachten, iedereen alvast bedankt. Vr. Gr. Dirk

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.