Peugeot 205: koppeling doet het niet meer?

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8

dit heb ik nog niet eerder mee gemaakt,als ik de kopeling in trap blijf hij gewoon door rijden.

ja en dan wordt het ook moeilijk om te schakelen,dan is het tanden poetsen dat is dus niet echt lekker.

kabel is niet gebroken,hefboom gaat ook goed heen en weer.

wat is er stuk weet iemand dit?

willem12119

Geplaatst door willem12119 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

willem12119 (0), 15 jaar geleden

helemaal niemand die het weet?

matthijs1 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ola, als je de motor start en weg wil rijden, kan dat dan wel? Of is het alleen met terugschakelen??(m.a.w. gaat opschakelen wel goed) iets duidelijker zijn in de omschrijving.
groet thijs

wkhoek (0) PRO, 15 jaar geleden

kan divers zijn, bv doorgesleten drukgroep, uitelkaar gevlogen druklager, of bv de hevel die het koppelingshuis ingaat 1x gezien dat de las niet goed zat en na jaren gebruik losgescheurd was, roest op de prise as waardoor de plaat niet kan schuiven enz. 1 ding lijkt mij duidelijk, als de bediening tot op de bak goed werkt en goed is afgesteld, zal je de bak moeten demonteren om de exacte oorzaak vast te kunnen stellen

willem12119 (0), 15 jaar geleden

de auto is vandaag op gehaald want het was dus niet meer mogelijk om er mee te rijden,stilstaand met de motor uit kon je hem zo in zijn 1 of 2,3,4,5 zetten.

maar zodra ik de motor start met de koppeling ingetrapt,en hem dan in zijn 1 of twee wou zetten ging dit dus wel met een hoop geratel.

maar motor uit handrem erop in zijn een koppeling in getrapt en dan starten dat gaat ook maar dan voel je dat hij al begint met weg rijden.

koppeling pakt dan al gedeeltelijk aan,kabbel stelbus staat al helemaal in gedraait.

Beunhaas (520) PRO, 15 jaar geleden

[quote=willem12119]de auto is vandaag op gehaald want het was dus niet meer mogelijk om er mee te rijden,stilstaand met de motor uit kon je hem zo in zijn 1 of 2,3,4,5 zetten.

maar zodra ik de motor start met de koppeling ingetrapt,en hem dan in zijn 1 of twee wou zetten ging dit dus wel met een hoop geratel.

maar motor uit handrem erop in zijn een koppeling in getrapt en dan starten dat gaat ook maar dan voel je dat hij al begint met weg rijden.

koppeling pakt dan al gedeeltelijk aan,kabel stelbus staat al helemaal in gedraaiD.[/quote]
Dan was het toch een kabel die bijna door is.

willem12119 (0), 15 jaar geleden

[quote=wkhoek]kan divers zijn, bv doorgesleten drukgroep, uitelkaar gevlogen druklager, of bv de hevel die het koppelingshuis ingaat 1x gezien dat de las niet goed zat en na jaren gebruik losgescheurd was, roest op de prise as waardoor de plaat niet kan schuiven enz. 1 ding lijkt mij duidelijk, als de bediening tot op de bak goed werkt en goed is afgesteld, zal je de bak moeten demonteren om de exacte oorzaak vast te kunnen stellen[/quote]
ik zou even melden wat er stuk was,u had gelijk het was een doorgesleten drukgroep plus een uitelkaar gevlogen druklager.

het geheel is veniewd voor een bedrag van 150 euro,ook de aandrijfas kering zit er nieuw in.

wkhoek (0) PRO, 15 jaar geleden

super. Trouwens, dat is een koopje!

willem12119 (0), 15 jaar geleden

ja dat vinden wij ook,deze auto hebben wij nu ongeveer een jaar.hij was ons terbeschikking gesteld door een garage uit mijdrecht,omdat wij een zieke schoonmoeder in polen hadden.

maar later nog weer eens gesproken met deze meneer,toen vertelde hij het maakt mij niet uit hoe jullie hem betalen maar je hebt er een jaar voor.

juli dit jaar heeft hij hem apk gekeurd,remleidingen achter vernieuwd koste 175 euro.

dus heeft hij ons heel erg geholpen, nu hoef ik maar te bellen als hij stuk is haald hij hem op repareert hem en brengt hem terug.

als wij dan vragen wat zijn de kosten,zegt hij kijk maar waneer jullie het kunnen betalen.

zo zie je maar weer dat er ook nog mensen bestaan die helpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum