Peugeot Partner: krukaspoelie HDI vervangen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Hallo allemaal,

Sinds een aantal dagen komt er een kloppend, tikkend geluid vanuit de motorruimte. Ik vermoedde eerst een verstuiver maar deze zijn goed. Hoogstwaarschijnlijk is het lager van de krukaspoelie kapot, en moet vervangen worden. Zijn er speciale dingen waar je bij verwisseling op moet letten? Alle informatie is welkom! Bedankt vast.

drossie

Geplaatst door drossie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

bieuwke (0) PRO, 12 jaar geleden

Er zit geen lager in de krukaspoelie!Ga naar de garage en laat daar even luisteren.Waarschijnlijk hebben die wel een idee wat er aan de hand is.Succes.

drossie (0), 12 jaar geleden

Het was juist de garage (Peug dealer) die tot deze conclusie kwam... En het schijnt ook nog een vaak voorkomend probleem te zijn. misschien een iets andere versie van deze motor?

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

In de krukas-poelie zit een trillingsdemper en afhankelijk van type, gaan die trillingsdempers op den duur kapot = bekent probleem bij oudere 2.0ltr. HDI
Is dit het geval, dan krijg je vreemde geluiden en mogelijk zelfs motorschade doordat er delen van de trillingsdemper los raken en tussen de distributie terecht komen.
Het verhaal over dat lager zal dus gaan over de trillingsdemper = complete krukas-poelie.
Op zich een niet echt grote klus, maar of het slim is hier zelf aan te beginnen hangt van de handigheid des persoons af en ik krijg de indruk dat het in dit geval niet slim is om het zelf te gaan doen?

drossie (0), 12 jaar geleden

Klopt, was idd de trillingsdemper. Vanmorgen de poelie (incl. trillingsdemper dus ;-) vervangen en loopt weer als een zonnetje!

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Goed gedaan kerel! En bedankt voor de terugkoppeling.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.