Peugeot Partner: tikkend, kloppend geluid 2.0 HDI

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Goedemiddag,

volgende probleem, de auto "tikt" vanonder de motorkap. Ik heb het afdekplaatje verwijderd en getik lijkt echt uit het blok te komen. Ik zie dat 1 verstuiver, de meest rechter in rijrichting (kant distr. riem) een andere kleur heeft dan de overige 3. Hier zit echter de olievuldop ook boven en hier rondom zit wat olieaanslag dus ik twijfel of de verstuiver slecht is. Ik heb de auto gestart met de stekker van deze verstuiver eraf en dan loopt de motor "nog" slechter. Ik heb verder niet echt een idee wat het kan zijn, oliepeil is ok en de auto heeft gewoon vermogen en rookt ook niet meer als anders. Ik krijg ook geen motorstoringslampje, behalve dan met de stekker vd verstuiver los.
Iemand enig idee? En weet iemand of het een bekend probleem is bij deze HDI's dat de verstuivers stuk gaan? En zo ja, wat kosten ze ongeveer en kun je alleen de slechte vervangen of moeten ze alle 4? Oh ja, en laatste vraag ;-), je kunt zgn. reiniger krijgen voor verstuivers, is dit aan te raden of doet dit meer kwaad dan goed?
Alvast bedankt voor alle reakties!

drossie

Geplaatst door drossie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

brandplaatje niet lek? te herkennen aan een zwarte smurrie rond om de verstuiver, en een branderige lucht rond de des betreffende verstuiver?

drossie (0), 12 jaar geleden

Volgens de garage is het de krukaspoelie. Volgende vraag, is vervangen van de poelie zelf te doen? Zijn er specifieke zaken waar je op moet letten? Hoor graag van jullie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum