Peugeot 206: licht inhouden tot soms afslaan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo Heren,

Ik heb het volgende probleem met een 206

Koude motor , start slaat aan , loopt moeilijk stationair , gaat rijden houd in bij optrekken en als men 1 snelheid aanhoud bijvoorbeeld 80 gaat rijden dan voel je constant een lichte hik , net of deze overslaat .

Dit komt ook voor als de motor warm is , zelfde effect , soms als de auto stationair staat te draaien 5 min , dan ineens zakt het toerental om vervolgens gelijk weer terug te vallen op het oude toerental ( het juiste)

Dit alles komt niet elke dag voor , soms gaat het 2 maanden goed , soms 2 weken.

Uitgelezen 1 ste keer, geen code`s , brandstoftoevoeging toegevoegd motor gereinigd , zowel olie als brandstof ( injectoren)

Uitgelezen 2e keer (na zoveel weken) weer geen code`s

Uitgelezen 3e keer , Rijk mengsel .


Gemeten : , temperatuur sensor , weerstand niet correct , vervangen , lambda spanning te laag vervangen, gasklep gereinigd , bobine vervangen ook die stukken die op de bougie`s komen , dubbelrelais vervangen ( ivm afslaan) .

Bdp sensor gecontroleerd , goed , bekabeling gecontroleerd goed , auto heeft beurt gehad met bougie`s die echt aan vervanging toe waren.

distributie staat op tijd, kleppen zijn hydr

Km is rond de 160 000 , auto wordt goed gebruikt ...


De onderdelen die zijn vervangen zijn niet allemaal tegelijk vervangen.

De auto doet het dus echt sporadisch , de accu klem heb ik er ook al een tijdje afgehaald , dit omdat ik het geheugen niet kon wissen van de lambda sensor ( bleef er in staan ) , daarna gewoon kunnen wissen en niet meer terug gekomen.


Heel vreemde auto , waar ik al tijdje over na zit te denken , misschien dat er anderen er anders tegenaan kijken vandaar dat ik het hier neerzet.


alvast bedankt

vr grt Sjaak

sjakie30

Geplaatst door sjakie30 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik kan natuurlijk makkelijk praten maar ik zou eerst de software updaten van de motor ecu. Verder zijn bij deze motoren de klepstelen gevoelig voor vervuiling, dus die zou ik eens reinigen met forte gasthreatment.(als dat nog niet gedaan is)
Verder zou ik de massa op de motor en carroserie eens belast meten,(overgansspanning) dat is de basis van alle metingen vindt ik.
Welke P code had je bij rijk mengsel ??
Verder schijnt het dat er wel eens ergens een draad door kan schuren in de buurt van de accu. Dat heb ik dacht ik wel eens gehoord van mijn belgische vriend Peugeot TR, die komt ook regelmatig op dit forum.

sjakie30 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ja die motor reiniging had ik dus al gedaan , ik had dat ook gehoord dat deze motoren wel een de kleppen bleven hangen , al het niet echt waarschijnlijk zou zijn bij deze motor gezien zijn km stand , men zei dat het meestal voorkwam bij motoren die rond de 30.000 tot 60.000 km zijn.

De massa`s had ik ook gelijk naar gekeken ik heb wel eens eerder een storing gehad met een 306 dat lag uiteindelijk ook aan de massa vandaar gelijk alle massa`s schoongemaakt en gecontroleerd.

Software update nog niet gedaan ( geen dealer) maar zal dat helpen denk je ? omdat het zeer verschillend voorkomt , die kabel bij de accu zal ik nog eens extra controleren , ik denk dat hij binnenkort er wel weer zal staan .

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.