Peugeot 307: Lijkt op een slippende koppeling

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6

Hallo,

Ik zit met het volgende probleem. Als ik bij een koude start wegreed dan na ongeveer een paar honderd meter als ik mijn koppeling intrapt, dan sloeg mijn auto af en dan bij het starten sloeg hij net met moeite aan en doet hij het voor de rest van de dag goed zonder problemen. Heb me auto hiervoor weg gebracht ze hebben me motor gereinigd, olie veverst en me oliefilter vevangen. gister opgehaald vanmorgen gestart en weggereden alles was goed......maar nu komt het probleem als ik nu rijdt (versnelling 2 en hoger) en ik druk me gas pittig in dan loopt me toeren op maar me snelheid niet en dan na 1 a 2 sec. dan gaat mijn snelheid ook mee (lijkt op een slippende koppeling) maar dit heeft ie pas vanaf vandaag.

Wie heeft er suggesties...

Gr Hendrik.

Pluisje2

Geplaatst door Pluisje2 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

TrafficBandit (0), 14 jaar geleden

Misschien is de motor iets te enthousiast gereinigd waardoor de krukas-keerring is gaan lekken. Er lekt dan motorolie uit het blok naar de ruimte waar de koppeling zit. Als die olie op de koppelingsplaten terechtkomt dan gaat hij slippen.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Je bedoeld waarschijnlijk dat ze de motor inwendig hebben gereinigd (geflusht) vanwege het afslaan na koude start? De combinatie van inwendig reinigen en nu slippende koppeling lijkt toeval. Het kan zijn dat de hydraulische bediening van de koppeling problemen geeft, maar waarschijnlijk draait het uit op een nwe koppeling.

Pluisje2 (0), 14 jaar geleden

Ja dat klopt hij is geflusht, mocht er olie op de koppeling aan het lekken zijn, moet er dan gelijk een nieuwe koppeling in, nadat de lekkage verholpen is natuurlijk. (als dat het probleem is).
Ik ga maandag terug met de auto, dan weet ik waar ik over praat (of het toeval is of dat zij het per ongeluk hebben veroorzaakt door het eerste probleem op te lossen).

TrafficBandit (0), 14 jaar geleden

Hoeveel km heeft de auto gelopen ? Heeft de koppeling he zwaar te verduren gehad ? (rijden met caravans of zware aanhangers of ruige rijstijl)

Het kan best zijn dat de afdichting al slecht was en dat aangekoekte vervuiling de enige reden was dat er geen lekkage was. Als die vervuiling nu weg is dan gaat het lekken met alle gevolgen vandien.

Om een idee te krijgen waar je over praat als je het over vervuiling hebt:

[img]http://img476.imageshack.us/img476/2730/...[/img]

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

haha....als dit vuil loskomt met flushen, dan kun je ook gelijk de motor weggooien.

Pluisje2 (0), 14 jaar geleden

Hij heeft ongeveer 72000 km gelopen, en nee ben een rustige rijder zonder caravan enz. let altijd op mijn koppeling dat ik niet mijn voet op het pendaal heb. hij doet het ook alleen maar als je al in een versnelling zit en dan ineens je gas indrukt dus niet bij het optrekken of bij geleidelijk optrekken, vaak rond de 3 a 4000 toeren.

TrafficBandit (0), 14 jaar geleden

Tja 72.000 km is niet echt een stand waarbij je onder normale omstandigheden een versleten koppeling kan verwachten.

harry4203 (465) PRO, 14 jaar geleden

de veer van de drukgroep wil nog wel eens aan de vroege kant zijn kracht verliezen, en heeft een slippende koppeling tot gevolg. ben bang dat je over een flinke dosis pech beschikt, en gewoon een nieuwe koppeling moet laten plaatsen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.