Peugeot : loopt beroerd stationair

De auto loopt beroert stationair. Dat is eigenlijk plots gekomen. Als i koud is en net gestart dan is het zelfs heel erg. Kan het zijn dat er een probleem is met de luchtoevoer naar de stappenmotor. Of een luchtlekkage tussen de inlaatspruitstukpakking en de cilinderkop?
Wie heeft de oplossing?
B.v.d. Luke

Luke6720

Geplaatst door Luke6720 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat voor motor zit erin?

Luke6720 (0), 18 jaar geleden

Een 1.6 i. Hij loopt tevens op gas (g3) maar daar vertoont i de problemen nog een tikkeltje erger. Ik dacht misschien eerst even de bougies te vervangen. Kleppen zijn onlangs gesteld (25-45 i.v.m. gasinstal.) De slang van de stappenmotor naar het inlaatspruitstuk is ook deels dubbel gaan zitten. Misschien dat de lucht aanvoer daardoor niet voldoende is. Ook zijn de pakkingringen tussen het inlaatspruitstuk en de kop redelijk hard en dichten daarom misschien niet zo goed meer af.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik zou eerst de defekten die je zelf noemt repareren. Die slang die dubbel zit zou inderdaat de oorzaak kunnen zijn.

lek (0), 18 jaar geleden

misschien stappenmotor?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.