Peugeot 405 GRI 2.0 8v G3 AG: luchtinlaat terugbuigen

Bouwjaar: 1995

hallo,

Ik heb een vraagje, morgen ga ik op vakantie naar oostenrijk en Italie en nu is het zo dat de luchtinlaat van de grill naar binnen is gebogen (dat schijnt zo te horen bij gas). In het buitenland ben ik van plan om gewoon op Euro98 te gaan rijden vanwege het kleine verschil van prijs tussen gas en benz, en ben ik bang dat de motor te warm gaat lopen op passen in de bergen vanwege zware belasting enz. Kan ik de luchtinlaat gewoon terugbuigen naar de gril zodra ik weer benz ga rijden?
Ook ben ik van gedachte dat mijn stappenmotortje kapot is. het soort stiftje wat daarin zit zit muurvast en wanneer ik de auto op accesoiresstand zet geeft het stiftje een paar klikjes maar komt niet in beweging. Mij lijkt als leek dat de luchttoevoer zodoende niet goed geregeld wordt en dat veroorzaakt misschien ook weer het slechtte starten (naar 6 a 7 sec.) op benz en het soms stilvallen op benz bij stationair lopen wanneer de motor warm is? Is mijn stappenmotortje kapot?

Mvg,
armand

couldbeme

Geplaatst door couldbeme (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 405? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Lijkt mij wel.en het stappenmotortje ook.

couldbeme (0), 20 jaar geleden

Dankje, zal het motortje vervangen moeten worden, kassa vermoedelijk..

heemskerk4251 (0), 20 jaar geleden

Armand,

Valt wel mee. Rond de 100 euro. Die dingen zijn alleen bij de dealer te koop. Na een nieuw stappenmotortje valt hij nooit meer stil. Althans niet bij mijn 405.

gr.

Cees Heemskerk

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 405 of stel zelf een nieuwe vraag.