Peugeot 405 19 gri: Stationair toerental galloppeert

Bouwjaar: 1989

Hallo allemaal,
ik had gisteren een lege accu we probeerden om de auto aan te duwen, dit lukte helaas niet toen heb ik een volle accu erin gezet en de auto gestart en vanaf het moment dat je hem start is het hommeles, hij vliegt meteen op 2000 toeren om vervolgens hortend en stotend af te zakken naar ong. 1500 toeren. Als de motor warm is en je start hem dan vliegt hij ook meteen op 2000 toeren maar dan zakt hij ook hortend en stotend af maar dan iets onder de 1000 toeren, niet gelijkmatig zoals voorheen maar echt galoperend soms lijkt het net of hij op 3 cilinders loopt maar dat is het niet wie kan mij helpen??
O ja, ik heb de stappenmotor al schoongemaakt maar die is goed en ik heb hem inmiddels ook al geprobeerd te resetten met een warme motor maar helaas.
Bougies, kabels en verdelerkap en rotor zijn het ook niet want die zitten er net 1200km op.

noeke

Geplaatst door noeke (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 405? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Eric2761 (0), 20 jaar geleden

Als ik het goed begrijp liep de motor wel goed voordat de accu leeg was. Hoe kwam het dat de accu leeg was (licht laten branden). De accu die er nu inzit is dat wel de juiste. Is het een 12 Volts accu? Het lijkt er namelijk op dat de ECU ontregeld is, wellicht krijgt deze geen juiste voeding.

noeke (0), 20 jaar geleden

Hallo Eric,
De accu is van onze "zomer"auto en die is precies hetzelfde als van de peugeot, de accu van de opel loopt nl heel langzaam leeg(door klok en radio) en als die leeg is dan wissel ik de accu altijd om met de peugeot omdat ik daar dagelijks in rij dit doe ik al een paar jaar zo en nog nooit geen probleem mee gehad. Normaal start ik de Peug. altijd, haal dan de volle accu eruit en plaats de lege erin. Dit keer echter heb ik de volle accu eruit gehaald terwijl ik de auto niet gestart had, ik dacht bij mezelf geen probleem we drukken hem zo wel even aan, maar mooi dat ie niet wilde starten! Nu was die andere accu ook echt goed leeg kreeg zelfs geen lampjes meer als ik hm op het contact zette. Dus toen alsnog de vole accu er weer in gezet en als vanouds gestart toen begonnen de problemen.
Maar wat is nu de ECU??
BVD
Groetjes Edwin

noeke (0), 20 jaar geleden

heb ik het goed dat de ECU de compu{stuurapparaat} is??

de beste (0), 20 jaar geleden

accu pool los koppelen ,wacht aantal minuten,om ECU te resetten.zet de accu pool weer vast.
zet de contact 10 seconden aan,om inleren van stappenmotor.start de motor en laat hem stationeer draaien.succes naf

noeke (0), 20 jaar geleden

hallo naf,
heb ik al gedaan, helpt ook niet
groetjes edwin

Eric2761 (0), 20 jaar geleden

De ECU is inderdaaad de computer van de motor. Ik ga er even over nadenken.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 405 of stel zelf een nieuwe vraag.