Peugeot 207 CC 2008: Mechanisch dak defect, C8A1

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Het dak van mijn peugeot 207cc uit 2008 gaat niet meer open. Ook de kofferbak gaat soms niet meer open.

Uitgelezen probleemcode C8A1 "storing signaal vergrendeling deksel wegklapbaar dak rechterzijde circuit onderbroken".

Foutmelding op dashboard: "mechanisch dak defect"

Rechterzijde kofferbakdeksel staat aan de kant van het kofferklepscharnier wat omhoog wanneer deze gesloten is. Deze kan verder naar beneden gedrukt worden dan de linker kant. Men hoort dan soms een klik.

Aan de binnenkant van de kofferbak klep (rechterzijde scharnier kant) zit een slotmechanisme dat stroever open en dicht gaat dan de linker. Op het zwarte frame waar het slotmechanisme op gemonteerd is zit links en rechts ook een rubberen ovale stootkussenstje van ongeveer 4cm lang. Deze waren diagonaal naar binnen gericht maar zagen eruit alsof ze verticaal horen te staan. Ik heb deze weer verticaal gezet, maar dat kostte veel moeite en ik vraag me nu af of deze wel verticaal moeten zitten.

De kofferbak gaat bij stilstand vaak niet meer open. Na een stukje rijden gaat hij vaak wel open.

Ik ervaar al langere tijd dat een druk op de vergrendeling knop op de dashboard middenconsole een sluiting en inmiddelijke opening veroorzaakte of omgedraaid.

Mogelijke oorzaken:

1. Ik had een ehbo tasje van 5 cm hoog boven het cabrio scherm geplaatst. Dit tasje zat aan de linkerzijde op een punt waar de raamstijl van de achterruit neer zou komen bij wegklappen vh dak. Dat tasje zat daar voor een zeer korte, en regenachtige, periode en ik weet niet meer of het dak open is geweest.

2. We zijn op vakantie geweest en hebben de kofferbak vol gehad. Het gebeurd overigens vaker dat de kofferbak te vol zit en ik daar pas achter kom bij dicht doen.

3. Ik heb de binnenkant van de kofferbak besproeid met matrasopfrisser. Wellicht is dat in de stekkers gekropen.

P.S. Ik las dat bij sommige 207ccs het raambediendingspaneel een probleem kon zijn. Men zou eerst de ramen naar beneden moeten doen voordat het dak open kan. Deze hack werkt niet bij mij.

cabrio207cc

Geplaatst door cabrio207cc (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.