Peugeot 108: Meerdere waarschuwingslampjes tegelijk aan

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 47

Mijn zus heeft sinds enige tijd last van een 'kerstboom' in haar Peugeot 108. Meerdere waarschuwingslampjes gaan branden zonder dat er echte storingen zijn. Tenminste volgens de garage. Het betreft emissie, TPMS, motorstoring. De garage reset de storing en binnen 1-2 dagen is de kerstboom weer aan. De garage heeft geen idee. Ze zeggen dat het verder geen kwaad kan. Aangezien er meedere lampjes tegelijk branden lijkt het me ook onwaarschijnlijk dat het echte storingen zijn. Voor bijvoorbeeld TPMS zijn de banden al opgepomt. Helpt niets.

Weet iemand of deze klacht zich vaker voordoet bij de 108 of zijn broertjes (Aygo, C1)? Daarmee kunnen we misschien de garage op het juiste spoor zetten. Ze kunnen nu alleen maar in het wilde weg modules wisselen. Geen garantie of het dan ook opgelost is. De auto doet het verder prima. Wel een tijdje geleden last gehad met de startblokkering (contactslot) maar dat werkt nu wel weer. Geen idee of er een verband is met de nieuwe problemen.

Paulus333

Geplaatst door Paulus333 , lid sinds 12 jaar geleden

11 Reacties

harry4203 PRO, 2 jaar geleden

ik weet t niet, maar als je garage bij een auto van 2016 je afscheept met de opmerking we weten t niet moet je ofwel de auto neerzetten en eisen dat ze het oplossen (garantie) of heel snel een andere garage zoeken.
geef eens een chassisnummer van de auto.

Paulus333, 2 jaar geleden

Ze heeft het eerste jaar probleemloos met de auto gereden. De auto komt ook niet van de garage waar ze het onderhoud laat doen. Ze zijn tenminste wel eerlijk genoeg om toe te geven dat ze het niet weten. Ze brengen ook verder niets in rekening behalve het gewone onderhoud. Echt klagen kan ze dus ook niet daarover. Uiteraard kan ze altijd een andere garage zoeken maar dat kan ik voor haar niet beslissen. Blijkbaar is ze niet ontevreden over deze garage. Afgezien dan van dit akkefietje.

Chassisnummer zal ik haar moeten vragen. Liefst had ik wat tips waardoor de garage wat gerichter kan zoeken. Ik heb zo'n vermoeden dat het wel zal uitdraaien op het vervangen van de ECU maar of het dan verholpen is???

oldford PRO, 2 jaar geleden

Voor dat er dure onderdelen als ECU's vervangen gaan worden, zou ik eerst eens de exacte foutcodes van al die systemen opvragen.
Plaats die dan eens hier (exacte tekst en/of nummer). Misschien dat we er dan wat van kunnen zeggen.

N.B.: Het is maar de vraag of die garage wel de juiste apparatuur heeft om ECU te vervangen.
Dat gaat niet zo eenvoudig meer, tegenwoordig.
Enne, WELKE ECU zou er dan vervangen moeten worden. Dat is ook nog maar de vraag.

Paulus333, 2 jaar geleden

Ik zal mijn zus moeten vragen wat de foutcodes waren. Ben ik zelf ook benieuwd naar. Ik heb alleen helaas zo'n vermoeden dat ze die niet doorgegeven hebben aan haar. Het zal dus toch wel een andere garage worden. Dit is een universele garage maar met de plaatselijke Peugeot dealer heeft ze ook niet zo'n beste ervaring; nadat ze daar haar voorruit had laten vervangen en die maar niet waterdicht te krijgen was en bij alle pogingen om de boel te dichten ook de bekleding van het dak beschadigd was. Ze zal naar een Peugeot dealer op zoek moeten die wel goed zijn werk doet.

Aan de reacties hier te merken is het in ieder geval geen veel voorkomende storing. Dat maakt het niet gemakkelijker.

ford3600, 2 jaar geleden

beste eigenlijk geef je hier al een antwoord waar te zoeken nl poos gereden met lekkende voorruit heb je die info ook aan je gar. gegeven

Paulus333, 2 jaar geleden

Dat ik daar niet zelf opgekomen ben; het zou inderdaad zomaar eens te maken kunnen hebben met die lekkende voorruit. Vocht en elektronica zijn niet de beste vrienden. Bedankt!

Paulus333, 2 jaar geleden

http://www.108ownersclub.co.uk/forum/war...

Lijkt er toch veel op!

elroyn, 1 jaar geleden

Hoe is het probleem met de indicatielampjes opgelost?

We hebben sinds 3 weken hetzelfde probleem. Zelfde auto, type en bouwjaar.

Paar keer laten resetten, maar melding komt telkens terug. Lijkt op een technische storing, anders kregen we de melding niet gereset. Maar oorzaak kan niet zomaar worden achterhaald, alles lijkt in orde.

We kunnen wel onderdelen laten vervangen, maar da's trial & error en niet op feiten berust.

Ik ben benieuwd...

Paulus333, 1 jaar geleden

Sorry, maar het probleem is nooit opgelost. De Peugeot garage die de reset telkens deed heeft hem ingeruild voor een nieuwe C1. Bod was prima! Wat ze er daarna mee gedaan hebben is onduidelijk. Het vermoeden blijft dat het een vochtprobleem (water in de elektronica) is omdat het probleem tijdelijk 'opgelost' was als de auto een tijdje droog gestald was geweest.

Enige advies dat ik kan geven is; tijdje droog stallen en kijken wat er gebeurd. Dan is het in ieder geval bewezen dat het een vochtprobleem is. Het is misschien niet helemaal toevallig dat het probleem voorkomt na een erg natte maand. Vocht kwam bij de voorruit binnen wegens slechte montage.

elroyn, 1 jaar geleden

Dank voor je reactie.

We hebben geen merkbaar vochtprobleem (gehad). Maar opvallend is wel dat deze lampjes voor de 1ste keer zijn gaan branden gedurende een immense hoosbui op de autoweg.

Ik ben dan inderdaad benieuwd wat het gaat doen gedurende een langere droge periode. Moeten we weer een paar maanden op wachten.

Ik merk dan wel geen verschil met autorijden, alleen vervelend die brandende lampjes.
Alhoewel enige dat nu niet werkt is 'helling ondersteuning' . Maar goed, het is even niet anders.

Dank nog 👍🏻

Nino707, 1 maand geleden

Iemand anders hier nog een update over heb ook hetzelfde probleem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 108 of stel zelf een nieuwe vraag.