Peugeot 206: Mening gevraagd, Koppeling en schakelmechanisme van 206

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 l 16 v

beste forum leden,

Heb een vraagje over men koppeling. Men zegt dat hij aan vervanging toe is maar is dat zo?? Nu ben ik geen auto technicus maar heb het volgende geprobeerd.

Handrem aan en in de twee optrekken, geen probleem trekt hem door de handrem heen. Aantal keren stevig opgetrokken en niets gemerkt geen raar toerental of andere rare geluiden. Volgens mij grijpt alles goed aan.

Wat me wel opvalt is dat je het pedaal helemaal diep moet intrappen om goed te koppelen. De kabel in verbinding met het koppelingspedaal zou dan toch strakker gespannen kunnen worden zodat je het pedaal minder diep hoeft in te trappen?

Of is dit diep intrappen van het pedaal een voorbode voor bijna versleten koppeling??


Tot voor kort schakelde het niet soepel "krijg soms niet lekker in de versnelling" en er waren rare geluiden als ik met de pook "motor uit" alle versnellingen door ging.

Ben onder de auto gaan kijken, de stangen en rubbers van het schakelmechanisme hebben speling en waren niet meer goed gesmeerd.

De rubbers ingespoten met WD40 waardoor het geluid "gekraak en geknars" weg ging en het ook iets soepeler schakelde. Schakelen gaat nog niet lekker genoeg! Het lijkt wel of er een steun mist bij dat schakel mechanisme de stangen zitten wat los. Misschien heeft iemand dar een foto of een tekening van?

Zijn deze stangen en rubbers zeg maar het schakelmechanisme ook buiten de Peugeot dealer te koop, hoe duur en is dit een grote ingreep om te laten doen?

GHraag jullie mening BVD,

Bman

anoniem-1574000836

Geplaatst door anoniem-1574000836 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

trucker0werner (0) PRO, 10 jaar geleden

bovenop de subframe zit een bus die wel eens roest inwendig wil vertonen.
de stangen zitten twee elk kost 30euro ongeveer.

wat betreft de koppeling dat moet net andersom zijn.
als je hem bovenin bij het minste gerichtste intrapt al ontkoppelt is dan is je plaat dun en dus aan vervanging toe.
in de koppelingskabel zit een stel mechanisme, deze stelt de bediening automatisch af. echter deze kunnen ook defect raken.

je zou hier voor beide problemen keer iemand naar moeten laten kijken die weet wat goed is en wat niet goed is, dan weet je het direct. via hier is dat te moeilijk te zeggen

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.