Peugeot 307: motor loopt op 3 cilinders als auto warm is en je hem opnieuw st

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 16V

Geruime tijd heb ik problemen met auto dat als ik hem start indien auto warm is dat hij op 3 cilinders loopt en dan een katalysator storing aangeeft. Soms bij een tijdje ook melding EPS/ARS uitgeschakeld. Katalysator storing gaat over naar storing uitlaatgas indien auto weer op 4 cilinders loopt. Opvallend als auto koud is dat hij dan gewoon start op 4 cilinders. (Indien auto na elke start goed was afgekoeld uiteindelijk geen storing)
De volgende problemen zijn al uitgesloten: Uitlaat midden en achterdemper is vervangen. Druk van kleppen? waren goed. Bougies en bobine vervangen gaf geen resultaat waarop weer oude bobine geplaatst. Enkel op benzine gereden ipv gas maar geeft zelfde problemen.
Ik ben uiteindelijk naar garage gegaan: waarbij de eerste uitlezing de volgende meldingen kwamen: Permanente storing Mengselregeling Gelijkheid.
Tijdelijke storingen van: 1: Referentiesensor cilinder 1 Onderbreking, kortsluiting naar plus, kortsluiting naar massa. 2: Signaal koppelingsensor kans op defect raken. 3: Overslaan van cilinder 2. En punt 4: Overslaan van meerdere cilinders of van een willekeurige cilinder.
Nadat ze dit hebben gereset kwamen de volgende storingen: Tijdelijke storing Imformatie bobine 1 onderbreking, kortsluiting naar plus, kortsluiting naar massa ook deze storing bij bobine 2.
Garage heeft bobine en bougies vervangen, waarna ik in begin dacht dat het goed was, maar nadat ik weer ruime kilometers had gereden en auto weer warm was, bij opnieuw starten na tanken weer op 3 cilinders lopen en storingen katalysator wisselend alermering eps/ars uitgeschakeld. (bij auto stoppen en uitzetten en weer starten: op 3 cilinders lopen en katalysator storing soms wisselend met uitlaatgasstoring). Indien de auto weer helemaal afgekoeld is en bijv. de volgende dag start geeft hij enkel nog uitlaatgasstoring, maar loopt wel op 4 cilinders.
Terug na garage gaf hij de volgende storing: Tijdelijke storingen van: 1: Referentiesensor cilinder 1 Onderbreking, kortsluiting naar plus, kortsluiting naar massa.
2: Overslaan van cilinder 2. punt 3: Overslaan van meerdere cilinders of van een willekeurige cilinder.
Hierop heeft men mijn eigen bobine en bougies (op mijn verzoek) teruggeplaats en een nieuwe nokassensor geplaatst.
Echter probleem nog niet opgelost waar men nu aangeeft om toch weer een nieuwe bobine en bougies erbij te plaatsen met verklaring twee verschillende storingen.
Opvallend is het als ik auto gestart heb en is inmiddels warm hij op 3 cilinders loopt en katalysator stoornis aangeeft en ik laat hem doorrollen uit uitzet en contact weer aan, koppeling loslaat en doormiddel van rollen herstart hij weer op 4 cillinders loopt geeft dan nog enkel uitlaatgasstoring.
Kan mij iemand helpen met oplossing, ik heb het idee dat het in de electronica zit??

Met vriendelijke groeten en alvast bedankt Jan

janweijs

Geplaatst door janweijs (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 11 jaar geleden

elke keer komt dus volgende storing terug
1. referentiesensor
2. overslaande cil2
3. overslaan willekeurige cil

nu is juist belangrijk dat je ook een storingcode hebt
van cil2 kan het de p1339 zijn
in ieder geval in die geest

als we dat hebben dan ook laatste acht van chassisnummer

mijn advies is injector 2 en 3 te wisselen op benzine verder rijden en dan wachten tot hij in storing valt
kijken of nog steeds overslaan op cil2 hebt of dit naar cil3 is gegaan
zo ja vervang de injector dan, kans dat hij defect is
verder zou je ook additief benzine reiniger in de tank kunnen gooien, op benzine rijden, bij tank beurt nog een flesje erin en volgooien.
dit om de brandstof systeem te reinigen

janweijs (0), 11 jaar geleden

De uitdraai die ik heb gekregen staan geen storingscode op.
Enkel boven aan Wagen: 307, systeem307, VIN VF33HRFNC832177, chassisnummer of DAM-nummer van de wagen: 9969 en Carosserie VAN.

CHASSISNUMMER KAN IK NOG WEL OPZOEKEN INDIEN NODIG. kan ik de storingscode bij garage opvragen??

trucker0werner (0) PRO, 11 jaar geleden

je vin nummer is je chassisnummer daar van heb ik en ander dus 832177 nodig
echter je hebt niet alles op staan
moet er acht zijn heb er maar 6

storing code kun je eventueel opvragen aan garage
zolang ze hem niet hebben weggegooid
anders ff naar de garage opnieuw laten uit laten lezen

ReggyC (0), 8 jaar geleden

Ik heb exact het zelfde probleem 307cc 2l 16v motorlampje gaat branden en geeft katalysator en uitlaatsysteem storing motor gaat op 3cil lopen garage heeft injectoren vervangen probleem was even weg maar weer terug wouden nu de bobine vervangen maar als ik dit zo lees is dat het probleem ook niet

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

ReggyC, ik zou een nieuw topic starten voor je probleem. Deze is al 3 jaar oud.

Kun je ook wat meer gegevens invullen, zoals of je ook LPG hebt.
En de uitgelezen foutcodes.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.