Peugeot : motor ontploft van 206 cc 1.6

Afgelopen week is de motor van mijn 206CC ontploft. Diagnose vanuit de garage wees uit dat ik te maken had gehad met een zgn. waterslot. DWZ water is de morot binnegekomen en tijdens het samenpersen van een van de zuigers is de zuigerstang dor het morotblok ´geschoten´. Onduidelijk voor mij is hoe het water in de motor is gekomen. Volgens de garage kan dit als je met de auto door 50 cm weater rijdt (kan ik mij voorstellen). Ik reed echter op de snelweg tijdens een regenbui. Kan hier sprake zin van een technische constructie fout van peugeot? Heeft iemand al een gehoord van waterslot?

wersch

Geplaatst door wersch (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Alweer?

wersch (0), 18 jaar geleden

De motor-versnellingsbak en startmotor zijn vernieuwd. Op dit moment zijn peugeot en de verzekering met elkaar in overleg ivm het verhalen van de schade.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.