Peugeot 307: motor reageert niet snel genoeg bij gasgeven

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Beste peugeot rijders en specialisten

Het volgende probleem doet zich voor. Bij Stationair draaien van de motor op benzine of lpg reageert de motor bij volgas geven niet direct.
Het doet circa 1 à 2 sec. voordat de toerental omhoog gaat. Op benzine is de reactie tijd misschien een fractie langzamer. Verder is het niet merkbaar bij een rustige rijstijl dat de auto niet snel genoeg oppakt. Wij hebben de auto net een paar maanden.Ik heb hier op de peugeot forum gezocht naar topics met dezelde klachten van een 307 sw 1.6 16v, maar helaas zonder resultaat.
Mijn vraag is dit een typisch rijeigescshap van deze auto. Voorheen reden wij in een 206 1.1 motor en hadden dit niet.
Graag zou ik meningen of adviezen willen ontvangen voordat ik de auto naar de garage brengt. Dit om in ieder geval niet met onnodige vervangingen van onderdelen verrast te worden. Als later blijkt dat het niet verholpen is.
Het verbaast mij bij het lezen van verschillende topics dat men bij het oplossen van storingen heel veel onderdelen vervangt en later blijkt dit niet de oplossing te zijn.

met vr.gr. Chris Mulder

uncle Joe

Geplaatst door uncle Joe (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sgm (0), 16 jaar geleden

Mijn 307 2.0 had dat ook. Ding reageert heel traag op het gas. Is waarschijnlijk opzettelijk zo gemaakt in de software van de inspuitcomputer. Geen idee waarom, want het is erg irritant. Verschil tussen gedrag op benzine en lpg heb ik nooit gemerkt.

uncle Joe (0), 16 jaar geleden

Hallo Bas

Bedankt voor je reactie.

Het is inderdaad heel irritant als je een beetje soepel met de auto wilt gaan rijden. Ook heb ik gemerkt dat wanneer je de gaspedaal te diep blijft intrappen om sneller op gang te komen het verbruik van benzine of LPG sterk omhoog gaat. Het lijkt net op een te late onsteking die door de computer wordt aangestuurd.

Ben je met dit probleempje al bij de dealer langs geweest. Misschien hebben ze inmiddels al een update voor de software.
Daarom ook deze topic hier geplaatst, om aan meer informatie te komen of ervaringen van 307 rijders.
Misschien reageren de professionals ook hierop.

Met vr.gr. Chris

sgm (0), 16 jaar geleden

Ik heb die auto niet meer. Dus ik heb ook geen nieuwe informatie hierover.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.