Peugeot 405: Motor slaat af bij stationair draaien

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Mijn motor slaat bij het stationair draaien af. Vorige week merkte ik voor het eerst op dat de motor wat onrustig liep (bij koude motor) en stationair draaien bij het stoplicht. De motor bleef niet mooi met dezelfde snelheid draaien. Gisteren hoorde (en zag) ik dat het toerental zlefs richting de 500 daalde en een seconde later ging dit weer omhoog naar het normale aantal.

Vandaag wilde ik wegrijden uit een parkeervak. Trap de koppeling in en het toerental daalde dusdanig dat de motor even schokte en ophield. Starten doet hij daarna gelijk weer, maar ook toen viel zonder gas geven de motor weer uit.

Wat zou dit kunnen zijn? Stappenmotor, MAP-sensor?

Bert Pleizier

Geplaatst door Bert Pleizier (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 405? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 15 jaar geleden

Waarschijnlijk de stappenmotor.

Bert Pleizier (0), 15 jaar geleden

Het was de druksensor. Motor loopt weer perfect. Ik merkte al wel een week of 8 dat de motor een heel klein hikje had bij doorversnellen van bijvoorbeeld 50 naar 80. Nu is dat ook opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 405 of stel zelf een nieuwe vraag.