Peugeot 306: motor slaat niet aan

Bouwjaar: 1999, Motorcode: hdi

Na een godsganze dag bezig te zijn geweest om de lekke kachelradiator te vervangen, de auto gestart , niks aan de hand. circa 5 minuten gelopen.
Toen ik opmerkte dat het stuur er niet recht op zat, minpool accu eraf en stuur losgenomen alsmede oranje airbag stekkertje , stuur rechtgezet, wat gerommeld met de kabels achter de radio omdat de rechterspeaker het niet deed en auto weer proberen te starten --> geen success.

Het is alsof de motor geen brandstof krijgt. 1ste poging slaat motor wel aan maar valt direct stil, bij alle herhaalpogingen wil de motor maar niet aanslaan.

reserve sleutel brengt geen verschil. wat kan ik nog meer proberen ?

sjaak14

Geplaatst door sjaak14 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Misschien toch ergens een draad van de startblokkering (weer) losgetrokken? Al naar de crashschakelaar gekeken of deze niet per ongeluk er uit gesprongen is?

sjaak14 (0), 13 jaar geleden

stekkers en draden van startblokkering( transponderring) zijn oke. in de veronderstelling dat het oranje stekkertje van de stuurairbag er nu andersom in vastzit dan de eerste keer ( pin1 en pin2 omgedraaid) de oranje stekker er andersom ingedaan maar ook dat maakt geen verschil.

crash schakelaar ? waar zit die dan ?

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Heb je geweld gebruikt bij het los halen van het stuurwiel ???? In de buurt van de remboester zit die bots-schakelaar. met oranje rubber dopje!!!! Even op drukken en als je een knik hoort dan doet alles het weer. De Mod. had het er al over maar krijgt daarop geen antwoord. De manier van aan en af slaan wees daar op. Groeten.

sjaak14 (0), 13 jaar geleden

er zit een rode rubberen knop bij de accu, een zogenaamde knop om de brandstoftoevoer af te sluiten volgens mij, . Bedoelen jullie dit ? Daar kan ik op drukken wat ik wil maar heb niet het gevoel dat er iets ingedrukt wordt.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoor je de pomp in de tank wel een seconde of 3 zoemen als je em op 2de stand contact zet?

sjaak14 (0), 13 jaar geleden

Hans, alles lijkt normaal bij sleutel in stand 2 , getik van relais en andere alle bijgeluiden. Of de opvoerpomp zoemt kan ik je niet vertellen want een andere zoem uit de carkit ( altijd al zo geweest) overstemt. is er een andere manier om hierachter te komen ?

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Je kunt de (rechter) zitting van de A-bank even opklappen en nogmaals luisteren. Pomp zit t.h.v. daar in de tank. Wel de oordopjes van je MP3 even uit je oren halen. Lol

sjaak14 (0), 13 jaar geleden

Haha ! Mijn dag kan niet meer stuk !

tijdens doelloos het internet af te speuren naar eventuele bruikbare tips, ben ik gestuit op een Engelse peug site waar iemand met exact hetzelfde te kampen kreeg,en WEL ook NA uit- en inbouw dashboard vanwege de kachelradiator ! Na opnieuw het dashboard gedemonteerd te hebben om te zoeken naar een kabelbreuk, was die beste man beland bij de 2 stekkers onder het kachelhuis( bruine en rode) ter hoogte van de passagierszijde, en bemerkte dat de rode stekker niet volledig was vastgeklikt. Na dit vastgeklikt te hebben ging het starten weer.

Ik natuurlijk als een speer naar de auto om het plastic kapje te verwijderen aan de passagierzijde om te kijken of dat bij mij ook geval was. En ja hoor ! de rode stekker was niet goed vastgeklikt. na het vastklikken gromt de peug weer als een hongerige leeuw :)) Iedereen bedankt voor het meedenken !

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Sjaak dat is leuk om te horen . Groeten.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

In die stekker zit dus ook de voeding van de pomp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.