Peugeot Boxer 2010: Motor start slecht

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 3.0HDI, Motorinhoud (cc): 2999, Vermogen (kw): 116

Een probleem dat eigenlijk al opgelost is maar wie weet heeft iemand anders er nog wat aan.

Probleem was dat de startmotor precies meer en meer moeite begon te krijgen om het motorblok rond te krijgen. Als gevolg hiervan wil de motor niet of amper aanslaan.

Eens de motor draait wordt de accu precies netjes opgeladen maar na stoppen van de motor weer hetzelfde verhaal -> moeilijk te starten.

Uiteindelijk nieuwe accu er in en dan was het even iets beter maar toch kreeg de startmotor het blok precies niet goed rondgedraaid. De laatste keer had ik een 40-tal Km gereden en toen ik na een 15Minuten stilstand terug wou starten ging dit amper én bleef de storingslamp branden.

Dus mijn volgende stap was een nieuwe startmotor plaatsen dacht ik. Maar toen kwam ik op dit forum en het volgende topic terecht:

https://problemcar.nl/topic/peugeot/peug...

Helemaal onderaan stond de/een oplossing te lezen. Alhoewel de massakabel er nog goed uit zag besliste ik om hem ns los te koppelen. De bout waarmee de kabel vast zat aan het versnellingsbakhuis brak evenwel direct af! :-(

De massakabel bevestigde ik dan voorlopig in het vrije gat net naast het originele en bij de 1e start draaide de startmotor het blok gezwind rond en startte hij direct!


Heb hem sindsdien al ettelijke keren probleemloos kunnen starten.
Ondertussen heb ik het originele gat kunnen vrijmaken (uitgeboord, geen eenvoudige klus) en de massakabel terug op de originele plaats gemonteerd.
Het starten gaat tot nu toe (een 3-tal dagen, verder) nog steeds goed.

Beire2

Geplaatst door Beire2 , lid sinds 5 jaar geleden

1 Reactie

Hans4040 PRO, 5 jaar geleden

Bedankt voor de tip; bericht verplaatst naar "Opgeloste problemen".

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.