Peugeot 309: Motor valt uit voor het stoplicht; startkabels helpen

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Vanochtend stonden we voor een stoplicht, hadden er al wat kilometers op zitten en toen begon ineens de toerenteller raar te doen. Hij draait gewoonlijk stationair rond de 1000/1200 toeren en een beetje schommeling is gebruikelijk, maar nu schommelde hij tussen de 2000 en 3000 toeren zonder dat het gas of de koppeling ooke maar aangeraakt werden. Vervolgens viel de motor stil. Starten deed niets. Druk kruispunt, maar geluk bij een ongeluk: onze buurman stond achter ons en die kon ons naar huis slepen.

De ANWB gebeld, die kwamen binnen een half uur en wisten de auto te starten met startkabels. Ook even gekeken of de dynamo stroom gaf (op mijn verzoek), dat was het geval. De man van de ANWB dacht dat het aan de accu lag, maar zou hij dan stilvallen bij het stoplicht terwijl de motor draait? Ik weet dat de accu niet zo goed meer is, het is elke winter wel een paar keer keer de startkabels erbij pakken, maar is met een rotte accu te verklaren waarom eerst de toerenteller zo raar deed?

We hoeven er nog maar een maand of 2 mee te rijden, maar als het zeker de accu is vind ik het voor die tijd wel de moeite.

Groet,
Jaap

jhaagmans

Geplaatst door jhaagmans (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 309? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

als de accu een te hoge inwendige weerstand heeft(sluiting veroorzaakt) kan dit inderdaad,oftewel versleten accu

jhaagmans (0), 14 jaar geleden

Dynamo zou dit niet kunnen veroorzaken?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 309 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum