Peugeot 306: Motortemperatuur HDI

Bouwjaar: 2001

De temperatuur van mijn 306 2.0 HDI loopt maar heel langzaam op tot ongeveer 75 a 80 graden op de indicator. Bij warm weer in de file gaat hij tot ongeveer 90 graden tot bij 92 graden de ventilator aan gaat. De thermostaat is recent vervangen. Zijn dit normale temperaturen voor een HDI of kan er iets met de temp.sensor zijn?
Als ik het goed heb zit er ook een extra elektrisch verwarmingselement in het systeem, werkt deze misschien niet of niet goed?

Break

Geplaatst door Break (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Het verwarmingssysteem zit er alleen maar op om de motor sneller op bedrijfstemperatuur te laten zijn,maar werken alleen bij extreem lage temperaturen de temperaturen die u aangeeft zijn normaal.Je kunt ze vrij eenvoudig testen het zijn 2 gloeibougie's en zitten onder de inlaatluchtbuis naast de cylinderkop.Maar dat het langer duurt voordat de motor op temperatuur is dat is normaal.

LuckyMe (0), 19 jaar geleden

Mijn 306 HDI uit 2000 komt meestal net niet boven 75 graden, zelfs niet na een uur Duitse autobahn. Zo'n beet zelfde verhaal dus.

Thermostaat en sensor zijn vervangen bij aankoop vervangen, maar dat leverde niks op. Maar ja, dat was ook geen Peugeot specialist. Maar met Oldtimer's uitleg kan ik er weer enigszin gerust op zijn.
Bedankt!

Break (0), 19 jaar geleden

Gelukkig ben ik niet de enige zo te zien. Blijkbaar moet ik het toch als normaal beschouwen. Ik heb de vraag ook bij de lokale Peugeot dealer gesteld maar die zijn alleen bereid te antwoorden als je met de auto naar de werkplaats komt.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Oef, collega Siem is wel eens wat moeilijk berijkbaar maar wel een vakman dus als je het terrein op rijd en daar gewoon aan de chef rechtstreeks de vraag stelt komt het wel goed.

Break (0), 19 jaar geleden

Mijn vraag is uiteindelijk toch bij de juiste persoon bij Peugeot terechtgekomen. Zij vertelden me inderdaad ook dat de genoemde temperaturen normaal zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.